Sport

0

Fudbaleri Arsenala osvojili Komjuniti Šild

Autor: S.V.

Izvor: Beta

Fudbaleri Arsenala osvojili Komjuniti Šild

Izvor: (Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Fudbaleri Arsenala osvojili su večeras Komjuniti Šild, pošto su na londonskom Vembliju posle jedanaesteraca pobedili Mančester siti sa 4:1, nakon što je posle regularnog dela utakmice bilo 1:1.

Siti je poveo golom Kola Palmera u 77. minutu posle dodavanja Kevina de Brujnea, a Arsenal je izjednačio u 11. minutu nadoknade golom Leonarda Trosara i izborio penale.

Sva četvorica igrača Arsenala postigla su golove, Martin Odegard, Trosar, Bukajo Saka i Fabio Vijeira.

U ekipi Sitija gol je postigao Bernardo Silva. U prvoj seriji neprecizan je bio De Brujne, a u trećoj seriji Rodri.

Arsenal sada ima 17 trofeja u Komjuniti Šildu, a ispred je samo Mančester junajted sa 21.

Siti je treću godinu uzastopno izgubio utakmicu za taj trofej i ostao je na šest.

Utakmica za trofej Komjuniti Šild je uvod u novu sezonu engleskog fudbala i igraju je šampion Premijer lige i osvajač FA kupa iz prethodne sezone. Pošto je Siti prošle sezone osvojio i titulu i FA kup, Arsenal je danas igrao za trofej kao vicešampion.

Takmičenje u Premijer ligi počinje za vikend, Siti će početi odbranu titule na gostujućem terenu protiv Barnlija, a Arsenal će dočekati Notingem Forest.

Golman Arsenala Eron Remsdejl rekao je da je večerašnja pobeda važna jer je njegova ekipa srušila psihičku blokadu i pokazala da može da pobedi Siti.

"Naporno smo radili za ovo. Radili smo na ovome dve godine, nismo imali sreće prethodnih sezona, ali izdržali smo. Nisam siguran šta ovo može da znači za predstojeću sezonu, ali nama je ovo pokazatelj da možemo da pobedimo Mančester siti u velikim utakmicama, kada je najvažnije", naveo je Remsdejl za ITV, preneo je Skaj.

Strelac gola za Siti Kol Palmer rekao je da je razočaran što je ekipa primila gol u 11. minutu nadoknade.

"Bili smo vrlo blizu. Moramo da se saberemo i da igramo dalje. Kada sam dobio loptu (trener) Pep (Gvardiola) mi je rekao da budem opušten. Video sam da mogu da šutnem u dalji ugao i na sreću, lopta je ušla u mrežu", naveo je.

Siti je prošle sezone osvojio tri trofeja, Premijer ligu, FA kup i Ligu šampiona, a Kol se nada da će ekipa ponoviti taj uspeh u novoj sezoni.

"Moramo da vidimo kakav je plan za narednu sezonu. Nadam se da ću igrati mnogo utakmica, svež sam, finale Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine nije bilo tako davno. Nadam se da ponovo možemo da osvojimo triplu krunu, ali to će biti teško", dodao je 21-godišnji vezni fudbaler.

  

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR