Vesti

0

Zašto je Aleksić napustio Jeremića, šta je poručio u Topoli

Autor: SI

Izvor: N1

Zašto je Aleksić napustio Jeremića, šta je poručio u Topoli

Izvor: Beta/AMIR HAMZAGIC

"Kao što se borimo u državi tako isto moramo da se borimo u svojoj stranci, da niko ne sme da privatizuje stranku. Stranka nije ničija privatna imovina. Nije dovoljno da samo imate njen pečat, da imate žiro račun, morate biti sa uvek sa narodom, morate biti uz narod", rekao je danas narodni poslanik Miroslav Aleksić novinarima u Topoli.

Aleksić je naveo da neki funkcioneri Narodne stranke nisu shvatili da su se dogodile tektonske promene na političkoj sceni, kao i da nisu shvatili da građani Srbije danas očekuju nešto drugo.

„Prošlo je vreme elite i salonskih političara koji očekuju da njima služi narod. Ne samo danas nego i u budućnosti političari moraju da služe narodu, nikako obrnuto. I to je suštinska razlika. Ne možete vi sa Vračara, iz hladovine, da raspuštate odbore samo zato što drugačije milse ili su suprostavljenog stava vašem ili nešto rugačije rade. To tako ne može da se dešava. Moramo da pokažemo u našoj organizaciji kako želimo da nam sutra izgleda država. I to je suštinski problem“, istakao je on.

Aleksić je naveo i da nije imao lični problem sa Vukom Jeremićem i da se nada „da ga neće imati nadam se ni u budućnosti“.

„Ali mi imamo konceptualne razlike, drugačije viđenje pravaca kojima je stranka trebala da se kreće. On nije imao razumevanja za to, nije hteo da me sasluša“, rekao je Aleksić.

On je ponovio da je politička situacija takva da više nema stereotipa „elita“, salonskih političara.

„Nama treba borba, treba nam veliki pokret gde će svi građani da se mobillišu protiv ove vlasti koja razara sve pore ovog društva. I ono po pčemu smo se još razlikovali jesu prioriteti. Neki od nas žele da gledaju kako ćemo u budućnosti što brže rešiti probleme jer srbija više nema vremena za čekanje“, rekao je on.

Aleksić je rekao da su građani na prvom mestu i da ih „moramo slušati, da moramo slušati narod“.

„Ja sam neko ko je pre šest godina bio predsednik stranke, formirane. Bio sam i poslanik i tada sam, upravo sa idejom ukrupnjavanja opozicije dogovorio sa gospodinom Vukom Jeremićem da pravimo jednu stranku, da ne pravi on svoju ja svoju. I rekao sam – ti si predsednik. Idemo da se borimo, dalje da ukrupnjavamo opoziciju. Narodna stranka je skrenula sa tog puta. Danas, na žalost, Narodna umesto da bude istinski most za okupljanje, ona godinama, unazad ima pogrešnu politiku, a na koju sam ukazivao“, rekao je poslanik.

On je rekao da je reč o sukobima između opozicije.

„Ja nemam problem ni sa jednim opozicionarom, i neću da se bavim tuđim programima i tuđim ideologijama. Mi smo slobodna zemlja, svako ima pravo na svoju ideologiju, a ja hoću da promovišem naše ideje, a ne da se svađamo sa drugima. Želim da sve snage saberem, da se izborimo protiv ovog režima. I svi oni koji sada pitaju – pa šta je sad to, još jedna stranka – pa to je narativ koji se namerno pravi i ja im poručujem: Da, potrebnija nam je danas nova opoziciona stranka koja će ujedinjavati opoziciju, nego jedna stara stranka koja je razjedinjava. I to je to“, zaključio je Aleksić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR