Vesti

1

Kancelarija: Hapšenjem Momira Pantića Priština kaže Srbima da nisu dobrodošli

Izvor: Beta

Kancelarija: Hapšenjem Momira Pantića Priština kaže Srbima da nisu dobrodošli

Izvor: N1

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je, povodom hapšenja Momira Pantića, da Priština hapsi Srbe pod izgovorom za navodni ratni zločin i unapred im presuđuje.

Kancelarija je navela da je Pantić interno raseljen i da je uhapšen na prelazu Merdare kada je došao da preuzme dokumentaciju u vezi sa pitanjem svoje imovine u Istoku, gde je živeo pre sukoba.

Takođe je saopštila da je Pantiću, koji je juče odveden u Prištinu, angažovala advokata koji je u kontaktu s njegovom porodicom.

Prema informacijama advokata, danas se očekuje i saslušanje Pantića.

„Po oprobanom mehanizmu zastrašivanja, Priština hapsi Srbe pod izgovorom za navodni ratni zločin i unapred im presuđuje i na taj način im šalje nedvosmislenu poruku da na svojim vekovnim ognjištima nisu ni dobrodošli ni poželjni“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Metohija usled „strašnih zlodela“ Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) potpuno etnički očišćena od Srba, dok se preostalim Srbima ili povratnicima danas pale i obijaju kuće, a oni se hapse i zastrašuju.

 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Zoran

Srbe niko ne brani na Kosovu, pa tako i prolazimo.Kad bi određeni ljudi zatražili pomoć, koju bi dobili tako ne bi bilo.Što je ne tražimo i što se ne branimo?Vreme će za godinu dana pokazati zašto je tako.