UDRUŽENJE ŽENA OMOLJČANKE: Tokom trajanja festivala „ŽISEL 2023“ organizovane besplatne radionice starih zanata i izložba rukotvorina

15:20

04.08.2023

Podeli vest:

UŽ Omoljčanke

Povodom otvaranja 53. Međunarodnog festivala amaterskog filma i 51. Međunarodnog festivala fotografije – „ŽISEL 2023“ u Omoljici, Udruženje žena „Omoljčanke“ organizovalo je besplatnu radionicu starih zanata i izložbu rukotvorina koja će se održati četvrtog, petog i šestog avgusta u prostorijama udruženja koje se nalazi u sklopu Doma kulture „Vuk Karadžić“ u Omoljici.

UŽ Omoljčanke

Prema rečima Slavice Polić, predsednice UŽ „Omoljčanke“, „ŽISEL 2023“ je jedna od najznačajnijih manifestacija Omoljice i ovo udruženje s velikim zadovoljstvom učestvuje na ovom festivalu.

UŽ Omoljčanke

„Velika nam je čast što smo i ove godine deo programa ovako značajnog festivala. Naše udruženje je sa velikim zadovoljstvom pripremilo ovogodišnju izložbu rukotvorina našeg kraja. Posetioci će biti u prilici da vide, ali i kupe rukotvorine poput narodnih nošnji, domaćih sapuna, vezenih košulja, tkanica, vunenih čarapa, heklanih modnih dodataka i ručno pletenih igračaka organskog porekla. U okviru izložbe organizovale smo i besplatne radionice starih zanata, pa svi zainteresovani posetioci biće u prilici da se upoznaju sa tehnikama tkanja, heklanja, pletenja…“, istakla je Polićeva.

UŽ Omoljčanke

Prostorije Udruženja žena „Omoljčanke“ će tokom trajanja festivala „ŽISEL 2023“ biti otvorene za posetioce od 16 časova.

(Pančevac)

28. ŽETALAČKI DANI U VOJLOVICI: Nekad srpovi i snopovi, danas defile ali i bal! A nakon vršalice – paprikaš FOTO

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.