Batak: Morali smo da iskoristimo šanse u prvom poluvremenu 1Foto: (BETAPHOTO/Marko Metlas)

Trener Vojvodine Radoslav Batak čestitao je svojim igračima na borbi i igri u porazu od APOEL-a i istakao da je iskustvo Kiprana uticalo na krajnji ishod dvomeča.

Fudbaleri „stare dame“ izgubili su večeras od APOEL-a rezultatom 1:2 i tako ispali iz kvalifikacija za Ligu konferencije.

– Nažalost, isti rezultat kao i u prvoj utakmici. Od početka smo napadali, imali smo incijativu, imali smo šanse, posebno u prvom poluvremenu. Onda smo opet primili jeftin gol u prvom poluvremenu, u trenutku kada imamo pet igrača iza lopte, a oni jednog i taj jedan povratni pas je bio dovoljan da primimo gol iz jedine njihove šanse u prvom delu. APOEL ima više iskustva, ali nismo poklekli, izjeznačali smo i opet stvarali šanse. Imali smo više organizovanih napada, ali njihov golman je imao čak četiri krucijalne odbrane. U prvom poluvremenu smo 10 puta ušli u opasnu zonu, a oni su ušli jednom i postigli su gol. Ipak, sve to kada se sabere, sve je išlo u smeru da smo mi dali maksimum, ali greške su sastvani deo i one određuju kvalitet igrača. U drugom poluvremenu u toj jednoj situaciji nismo zaustavili napad na vreme, sudija umesto ranije da svira igru rukom, svirao je u daljoj akciji penal. Osim te dve situacije kada smo primili golove, nemam šta da zamerim igračima. Stvarali smo šanse i borili smo se, ali smo nažalost primili jeftine golove i to nas je koštalo eliminacije. Moram i da napomenem da njihov jedan igrač ima evropskih utakmica kao ceo naš tim i to je to iskustvo koje nama nedostaje – rekao je Batak.

On je istakao da večeras nije imao mnogo izbora u sastavljanju ekipe.

– Nismo mogli mnogo toga da promenimo, jer je ovo u ovom trenutku bila najspremnija ekipa. Malbašić se vratio iz povrede, Bolingi nije registrovan, i ništa krucijalno nismo mogli da promenimo. U finišu smo krenuli u ofanzivu, igrali sa dvojicom napadača, trebalo je da napadnemo direktnijim napadima, ali nismo uspeli da budemo dovoljno kvaliteteni da ih ugrozimo. Želeli smo da probamo i dugim loptama da ih deorganizujemo, ali nismo uspeli u tome – naglasio je Batak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari