SSP zahteva rešenje za beogradsku Dnevnu bolnicu za bolesti zavisnosti koja će biti srušena 1Foto: Fonet/Marko Dragoslavić

Povodom vesti da gradske vlasti Beograda nisu odobrile sanaciju zgrade Dnevne bolnice za bolesti zavisnosti „Prim. dr Branko Gačić“, Odbor Stranke slobode i pravde (SSP) za zdravstvo je danas tražio da se hitno obezbedi adekvatan prostor za lečenje pacijenata.

U saoštenju je SSP navela da je polovinom jula građevinska inspekcija donela odluku da se bez odlaganja zabrani korišćenje i sruši ta bolnica, ali niko zaposlene i pacijente nije obavestio kako i gde će se nastaviti lečenje.

To se dešava „u vreme kad na svakom koraku niču kockarnice i kada se povećava broj naročito mladih zavisnika od kocke i alkohola“, piše u saopštenju.

U saopštenju je navedeno da su zaposleni o sudbini svoje bolnice razgovarali s ministarkom zdravlja Danicom Grujičić i dobili podršku, ali da je „sve ostalo samo na rečima“, a da je gradski menadžer Miroslav Čučković rekao zaposlenima da Grad ima „druge ideje s tom lokacijom“.

„Svi zajedno sumnjaju da će se na ovoj lokaciji graditi nešto drugo čime bi vlast ostavila ove osetljive pacijente nezbrinute i nezaštićene“, piše u saopštenju SSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari