Četvrtak, 03.08.2023.

10:59

Aktivisti se popeli na krov kuće britanskog premijera FOTO

Aktivisti organizacije "Grinpis" popeli su se na krov kuće britanskog premijera Rišija Sunaka u znak protesta zbog bušenja nafte i gasa kod obale Škotske.

Izvor: Tanjug

Aktivisti se popeli na krov kuće britanskog premijera FOTO
EPA-EFE/FILIP SINGER

Dvojica demonstranta su koristila merdevine i užad za penjanje kako bi došli do krova Sunakove kuće, gde su razvili transparent od crne tkanine kojim su pokrili jednu stranu objekta, prenosi Skaj njuz.

Druga dvojica su razvila transparent na kojem je pisalo: "Riši Sunak – profit od nafte ili naša budućnost". Sunak je ranije najavio da će britanska vlada izdati desetine novih dozvola za bušenje nafte i gasa u Severnom moru, poručivši da će fosilna goriva i dalje biti potrebna do prelaska na "nultu emisiju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: