Region

0

Pripadnici DKPT će ipak biti uključeni u obezbeđenje Vučića na celoj teritoriji BiH

Izvor: Beta

Pripadnici DKPT će ipak biti uključeni u obezbeđenje Vučića na celoj teritoriji BiH

Izvor: Pixabay

Direkcija za koordinaciju policijskih tela BiH (DKPT) saopštila je večeras da je toj policijskoj agenciji najavljen dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Bosnu i Hercegovinu i da će pripadnici DKPT-a 3. i 4. avgusta na celoj teritoriji BiH biti uključeni u obezbeđenje predsednika Srbije i njegove delegacije.



Prethodno je danas sarajevski portal Kliks (klix.ba) objavio da pripadnici DKPT-a neće obezbeđivati Vučića na prostoru RS, već samo u Federaciji BiH, kada bude posetio Petrovačku cestu kod Bosanskog Petrovca.

Direktor DKPT-a Enes Karić je za izjavio Kliks da je danas popodne održan sastanak rukovodstva te policijske agencije obezbeđivanju Vučića i članova njegove delegacije.

Karić je rekao DKPT "aktivno sarađuje s pripadnicima MUP-a RS, ali i brojnim drugim institucijama da bi preduzeli sve potrebne radnje i mere koje su u opisu njihove nadležnosti".

Dodao je da je saradnja DTKP-a sa MUP RS na visokom nivou, kao i saradnja sa Ministarstvom spoljnih poslova Srbije.

Vučić će sutra doputovati u Banjaluku, a potom će u Srpcu posetiti novoizgrađeni vrtić koji je finansirala Srbija.

U petak, 4. maja, Vučić će se sastati s predsednikom RS Miloradom Dodikom i srpskim članom Predsedništva BiH Željkom Cvijanović, a potom će biti održana zajednička sednica vlada Srbije i RS.

Vučić će potom posetiti Petrovačku cesti kod Bosanskog Petrovca, u Federaciji BiH, gde je hrvatska avijacija bombardovala izbegličku kolonu Srba iz nekadašnje Republike Srpske Krajine, tokom akcije "Oluja" u avgustu 1995. godine.

Potom će u Prijedoru prisustvovati zajedničkom Danu sećanja Srbije i RS na Srbe stradale i prognane tokom "Oluje".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR