Džamal Mari umoran došao na pripreme Kanađana za Svetsko prvenstvo: Pod znakom pitanja do poslednjeg časa 1foto EPA-EFE/ALLISON DINNER SHUTTERSTOCK OUT

Osamnaest igrača koje je novi selektor košarkaške reprezentacije Kanade Španac Đordi Fernandez, inače pomoćnik u Sakramento Kingsima, pozvao za Svetsko prvenstvo (25. avgust-10. septembar), a među njima i NBA šampion s Denverom Džamal Mari, okupili su se u trening-kampu državnog tima.

S neskrivenim oduševljenjem je u Zemlji javorovog lista primljeno da će se saigrač Nikole Jokića odazvati pod državnu zastavu, ali to još uvek ne znači i da će sigurno igrati (Kanađani u grupi s Francuzima, Libancima i Letoncima, koja je u Džakarti).

Tim-menadžer kanadskog tima Rouen Baret je rekao da će se svakodnevno pratiti na kojem je nivou Mari s obzrom na to da se u minuloj sezoni američke profesionalne košarke vratio posle dugog odsustva zbog povrede, a onda je, kao najznačajnija uzdanica uz Jokića, gurao kroz plej-of sve do trona, prvog u Denverovoj istoriji.

„Moramo da budemo oprezni i pametni s njim. Stigao je umoran, ali je održao reč. Iz dana u dan će se prilagođavati pripremama. Pratićemo kako to ide da bismo, vagajući sve argumente za i protiv, doneli pravilnu odluku o njegovom učešću. Svi ostali sigurno putuju na Svetski kup“, podneo je izveštaj Baret.

Kanađani prvi pripremnu utakmicu igraju protiv Nemačke u Berlinu 9. avgusta. Sa Španijom se sastaju 17. avgusta, a s Dominkanskom Republikom 19.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari