Nova vest
Tenis

Sreda, 02.08.2023.

09:00

"Šta ako se Alkaras povredi?"

Bivši trener Rodžera Federera, Severin Luti, oduševljen je Karlosom Alkarasom, ali i obazriv u predviđanjima.

Izvor: MT

Autor: MT

EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Španac je na Vimbldonu osvojio drugu Grend slem titulu, a mnogi smatraju, da ako ovako nastavi, može vrlo brzo do dvocifrenog broja trofeja na najvećim turnirima.

"Volim da ga gledam, igra raznovrsno, uvek se nešto dogodi na terenu. Stvarno mi se dopada njegova energija. I dalje ima uspona i padova u servis gemovima, ali je kompletan igrač", rekao je Luti i dodao:

"Definitivno ima ono što je potrebno da osvoji mnogo Grend slem titula. Ipak, ne znamo šta će se dogoditi za dve godine. Šta ako se povredi? Šta ako se za nekoliko godina pojavi neko za koga ćemo reći da je još neverovatniji. Kako će reagovati na veliki uspeh, to je nešto što takođe ne možemo da procenimo. U sportu uvek živimo u trenutku. To sam naučio tokom svoje karijere".

Luti se prisetio jedne svoje loše procene pre pojave "velike trojke".

"Pogrešio sam u nekim svojim predviđanjima. Još uvek se sećam kada sam rekao da Samprasovih 14 Grend slem titula niko neće dostići. Sada imamo tri igrača koji imaju 20 ili više titula. I nije baš da je prošlo 250 godina otkako sam to izjavio", kazao je Luti.

Luti, inače, trenutno radi kao selektor Dejvis kup reprezentacije Švajcarske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu