Najnovije vesti
Vesti Beograd
Vreme na Svetog Iliju: Danas svežije s kišom, sutra do 38 stepeni, a za vikend pad temperature do 15 stepeni

OD SVETOG ILIJE SUNCE SVE MILIJE! Ove promene nikom neće pasti lako: Danas svežije s kišom, sutra do 38 stepeni, a za vikend DRASTIČNO ZAHLAĐENJE

U Srbiji malo svežije, ujutro i pre podne promenljivo oblačno, ponegde sa kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskom sa grmljavinom, dok će sredinom dana i po podne doći do razvedravanja.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
vreme kisa sunce 2 RAS Milan Ilic Nenad Mihajlovic Foto: Milan Ilić, Nenad Mihajlović / RAS Srbija
vreme kisa sunce 2 RAS Milan Ilic Nenad Mihajlovic

Vetar slab i umeren severozapadni, po podne u skretanju na južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 15 do 19 stepeni, najviša od 28 do 32 stepena, predviđa najnovija vremenska prognoza.

Blic preporučuje

U Beogradu kratkotrajna kiša

I u Beogradu malo svežije, pre podne promenljivo oblačno, a kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak očekuju se ujutro. Od sredine dana počinje razvedravanje. Vetar slab do umeren severozapadni, po podne u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura oko 19 stepeni, a najviša oko 28 stepeni.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će u četvrtak i petak biti pretežno sunčano i osetno toplije sa maksimalnim temperaturama od 34 do 38 stepeni.

Za vikend zahlađenje do 15 stepeni

Za vikend se očekuje zahlađenje za 10 do 15 stepeni, u subotu u svim krajevima mestimično s kišom, pljuskovima, grmljavinom i lokalno obilnim padavinama, a u nedelju ujutro i pre podne na istoku i jugu još ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom. U nedelju uveče na severu i zapadu, a tokom noći ka ponedeljku i u ostalim krajevima, doći će do novog prolaznog naoblačenja sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Zatim pretežno sunčano, a od utorka se očekuje i manji porast temperature.

Upozorenje na visoke temperature za

Sutra i prekosutra, 3. i 4. avgusta na području Srbije biće pretežno sunčano i veoma toplo sa maksimalnim temperaturama od 34 do 38 °C, u Beogradu oko 35 °C.

Za celu zemlju na snazi je meteoalarm i upozorenje na visoke vrućine.

Sutra pola Srbije u žutom, pola u crvenom
Foto: RHMZ / screenshot
Sutra pola Srbije u žutom, pola u crvenom