Narodna stranka: Kandidati za predsednika Vuk Jeremić i Miroslav Aleksić 1Vuk Jeremić: Foto: FoNet/ Milica Vučković

Svi lokalni odbori Narodne stranke u Srbiji dobili su određeni broj izabranih delegata koji će učestvovati na izbornoj skupštini stranke 22. oktobra, srazmerno broju članova stranke u svakom mestu u Srbiji, saopšteno je danas iz te stranke.

Na stranačkoj skupštini kandidati za predsednika biće Vuk Jeremić i Miroslav Aleksić.

Delegati će biti birani na transparentan način, u demokratskom procesu koji podrazumeva da će svaki član stranke moći da bira i da bude biran, kao što Statut Narodne stranke i predviđa, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će u biračkim odborima biti predstavnici oba kandidata za predsednika stranke, zastupljeni na paritetnoj osnovi.

Lokalni odbori će imati priliku da pozovu kandidate za predsednika stranke da im se obrate i predstave svoj program, tim i viziju za budućnost Narodne stranke i Srbije.

Skupštine lokalnih odbora Narodne stranke na kojima će se birati delegati za stranačku skupštinu biće održane između 1. septembra i 15. oktobra.

Najviše delegata za stranačku skupštinu daće Gradski odbor Novi Sad, koji će izabrati 21 delegata, a slede Leskovac sa 14 delegata, Kruševac i Zvezdara sa po 11 i Valjevo i Niš sa po devet delegata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari