Skandal ispred zgrade opštine: "Sevaju" pesnice, reagovala policija VIDEO

Ispred zgrade opštine Banovići, gde se jutros okupila grupa pristalica načelnika Bege Gutića (SDA), izbila je tuča.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.07.2023.

10:42

Skandal ispred zgrade opštine:
Foto: AstroStar/Shutterstock

Na mestu događaja su pripadnici Specijalne jedinice policije kako bi sprečili veće incidente, javili su federalni mediji.

Nova većina u Opštinskom veću, koja ima 14 odbornika, najavila je da će jutros ući u prostorije stručne službe, koje se nalaze u zgradi opštine, piše BN.

Oni su naveli da će, ukoliko budu fizički sprečeni u tome, morati da "primene pravo na samopomoć u očuvanju prostora Opštinskog veća, gde može doći do eskalacije i incidenta širokih razmera", prenosi Srpska info.

Odbornici su o svojim planovima obavestili policiju, tužilaštva, strane ambasade, te institucije i medije u BiH i Federaciji BiH.

Federalni mediji navode da je do uzavrele političke situacije došlo nakon što je Gutić izgubio podršku u Skupštini opštine.

Pokret demokratske akcije (PDA- BiH) pokrenuo je inicijativu za opoziv načelnika Banovića, a Gutić tvrdi da nisu ispoštovane procedure za njegov opoziv i pozvao je građane da se jutros pojave pred opštinskom zgradom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: