Poslanici ruske Dume smeta Barbi lutka: Širi LGBT agendu

Dečije lutke koje se prodaju u Rusiji ne bi trebalo da promovišu netradicionalne vrednosti za zemlju, izjavila je članica Komiteta Državne dume za međunarodne poslove Marija Butina.
Poslanici ruske Dume smeta Barbi lutka: Širi LGBT agendu
Foto: Pixabay
"Kategorički sam protiv pojavljivanja lutaka u našim prodavnicama, na primer, transrodnih osoba ili lutaka koje promovišu istopolne odnose", rekla je Butina za RIA Novosti.
Ona je napomenula da je za vladine porudžbine, na primer, prilikom kupovine lutaka za vrtiće potrebno fokusirati se na domaće fabrike lutaka koje prave "prelepe igračke sa pravom porukom".
Prema njenim rečima, Barbi lutke koje proizvodi kompanija "Mattel" su motor LGBT agende, što je u Rusiji neprihvatljivo prema Zakonu o zabrani LGBT propagande.
 
Ruski predsednik Vladimir Putin je 2013. godine potpisao zakon o zabrani LGBT propagande među decom. On je više puta napomenuo da se na ovaj način ne krše prava LGBT zajednice u Rusiji.
  • Jarvis

    10.08.2023 21:59
    Rusi, dosadni ste kao smrt.
  • Marta

    31.07.2023 00:12
    Teorije zavere!
    Umrla je Elizabeta 2.sad je Barbi glavni pokretac svih mracnih sila! Teoreticari zavere imaju novu zvezdu!
  • Joca

    30.07.2023 19:03
    Vrednosti u Rusiji:

    Devojčice da se uče što ranijem rađanju
    Dečaci da budu vojnici

    Lepota.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin