Superliga Srbije u fudbalu krenula pobedama Čukaričkog i Spartaka 1Foto: David Damnjanovic/STARSPORT

U prve dve utakmice u novoj sezoni Superlige Srbije u fudbalu pobede su odneli domaćini.

Čukarički je u meču sa mnogo uzbuđenja slavio pobedu na otvaranju sezone protiv Radničkog iz Niša. Presudili su golovi Mohameda Badamosija iz 52. minuta, na dodavanje Bojice Nikčevića, kao i Ibrahima Endijaea u 90+1. minutu posle odlične asistencije Miladinovića – 2:0 (0:0).

U drugoj utakmici koja se u okviru prvog kola Superlige igrala u subotu od 18.55, Spartak je na Gradskom stadionu u Subotici bio bolji od novajlije IMT-a s 2:1 (1:1).

Subotički tim je sa novim trenerom Aleksandrom Keržakovom, legendarnim ruskim fudbalerom, startovao pobedom. Međutim, morali su Subotičani dobro da se pomuče kako bi na domaćem terenu savladali novog superligaša.

Utisak je da su “traktoristi” sa Novog Beograda mogli mnogo bolje da prođu na sezonskoj premijeri, a naročito mogu da žale budući da su od 15. minutu vodili sa 1:0. Pogodak je iz jedanaesterca postigao mladi Miloš Luković.

U 43. minutu domaćin je ipak uspeo da izjednači – strelac je bio Aleksa Đurasović, a asistirao mu je iskusni Vojo Ubiparip.

U drugom poluvremenu Spartak dolazi do pobede, uprkos brojnim šansama koje je propustio klub iz Ulice Pariske komune. Srđan Hristić u 63. minutu trese mrežu posle pasa Strahinje Tanasijevića i postavlja konačnih 2:1 za Spartak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari