Beslać napustio Vojvodinu posle tri sezone

Najbolji novosadski košarkaš Dušan Beslać je potpisao za ekipu "Autodor" iz ruskog grada Saratova i time je posle tri izuzetno uspešne sezone napustio Vojvodinu.
Prethodno je 205 cm visoki krilni centar četiri godine proveo u "Dinamiku", a beogradski tim nije u njemu video perspektivu. 
No, u "Voši" rođeni Somborac nalazi pravo okruženje i strelovito se razvija do najboljeg igrača Košarkaške lige Srbije tek završene sezone. 
U poslednjoj takmičarskpj godini po utakmici je postizao 21,4 poena i 7,3 skoka, dok je procenat šuta izvan linije 6,75 blizu 42 odsto. Selektor Pešić ga je uvrstio u najuži spisak kandidata za reprezentativan dres.
 
Iako je ugovorom za Vošu bio vezan još jednu godinu, uprava kluba je odlučila da mu odobri prelazak, s obzirom na to da je Beslać insistirao na započinjanju međunarodne sportske karijere.
 
Pripadajuću svotu uprava kluba će usmeriti u dolazak darovitih mlađih igrača, a deo novca biće potreban kako bi otplatila jesenju rata duga u iznosu od oko 60.000 evra. Poznato je da je nova uprava Voše prošlog leta nasledila i oko 53 miliona dinara duga, od kojih je do sada uspela da vrati 32, dok je plan da se obaveze u celosti regulišu do jeseni 2024. godine.
 
Za Beslaća je duže vreme bilo zainteresovano nekoliko klubova, pre svih FMP i subotički Spartak, ali je beogradski Partizan dugo bio najuporniji u nameri da u svoje redove privuče odličnog igrača.
Međutim, nakon burne evroligaške sezone, Beograđani su prilično otezali oko visine nadoknade Novosađanima i razvlačili su realizaciju aranžmana. U takvoj situaciji, Beslać i njegov menadžer su učinili ono što su, čini se, morali već i pri samoj najavi promene sredine - okrenuli se međunarodnom tržištu.
 
Autodor je poznata ruska ekipa u kojoj često igraju košarkaši iz Srbije. Trenutno boje ovog tima brani Rade Zagorac, ranije kapiten Partizana.
  • Lacika

    29.07.2023 14:36
    Info
    Ovo je puna informacija o stanju u KK Vojvodina, u veri da će Voša stati na zdrave i uspešne noge sa novim rukovodstvom koje je prešlo težak put, ali bez podrške Grada i sponzora to ne bi bilo ostvarivo.
  • Anonimus

    29.07.2023 14:02
    Najvažnije je da " Voša" formira snažan,a podmlađen tim koji će biti osnov za nekoliko narednih sezona.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.