Izvor: index.hr

Ekipa s jednog nemačkog bloga je napravila mali vodič o cenama hrane na Jadranu ove godine. U nastavku prenosimo šta kažu, bez intervencija u sadržaj.

Može li se jeftino jesti

"Možete li jesti jeftino u restoranima u Hrvatskoj? Kakve su cene u pristupačnim pabovima u Hrvatskoj? Koliko ću dnevno potrošiti novca ako u Hrvatskoj jedem samo brzu hranu?", započinju osvrt u kojem nisu jasno precizirali o kojem se gradu radi.

"Ako tražimo povoljno mesto za jelo, onda ćemo u jeftinom restoranu platiti oko 8 evra. U nedostatku vremena i da ne potrošite previše novca, možete otići i u fast food, cena menija (sendvič, pomfrit i malo limunade) je otprilike 6 evra", stoji u tekstu.

"A ako možemo da priuštimo odlazak u restoran, obrok koji se sastoji od tri obroka platićemo oko 40 evra", dodaju.

Ako želite da popijete pivo ili dva, morate dodatno platiti 4,80 evra (cena za 2 flaše). Ako više volite kolu, fantu, sprajt ili slično gazirano piće, onda za malu bocu morate izdvojiti 2,10 evra, pišu i ističu kako je valuta u Hrvatskoj evro.

Cene hrane i pića u restoranima u Hrvatskoj

McMenu u Mekdonaldsu (ili ekvivalentni kombinovani obrok) košta 6 evra, kraft pivo, točeno od pola litre, je 2,40 evra, uvozno pivo u boci od 0,33 l košta 2,60 evra, koka-kola ili pepsi (boca od 0,33 litre) 2,10 evra, voda u maloj boci 1,40 evra, kapućino 1,60 evra, espreso kafa 1,20 evra, a čizburger u restoranu brze hrane tipa Mekdonalds je 1.80 evra, zaključuju izveštaj.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.