28. jul  2023. 10.37  | Izvor: Tanjug

Nevreme nanelo štetu javnim ustanovama u Sremskoj Mitrovici

SREMSKA MITROVICA -

Gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović izjavila je danas da su od prošlonedeljnog nevremena najviše stradale ustanove od javnog značaja, i da su određena sredstva za sanaciju štete već odobrena. Ona je rekla da su najviše stradale vitalne ustanove od javnog značaja, kao što su Opšta bolnica, na kojoj je odleteo krov sa odeljenja opšte hirurgije, i vrtić "Lane" u Mačvanskoj Mitrovici, koji je ostao bez jednog zida.

U tom vrtiću boravi do 150 dece predškolskpog uzrasta, koja su sada smeštena u gradske vrtiće.

screenshot, 6

"Odmah nakon nevremena Sremsku Mitrovicu su posetili predstavnici pokrajinskog i republičkog nivoa vlasti, kao i predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović, tako da su određena sredstva za sanaciju štete već odobrena. Svi naši direktori škola znaju da mogu da se obrate i Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje za naknadu manje štete. Veća šteta od nekoliko miliona dinara će se finansirati iz pokrajinske vlade, iz robnih rezervi, one su nam ponudile pomoć", rekla je gradonačelnica.

Milovanović je dodala da su na terenu takođe bile i JVP "Vode Vojvodine" i JP "Vojvodinašume", čiji se izveštaji čekaju.