Cene iPhone 15 Pro Max telefona biće poprilično veće

0
773
iPhone 15 Pro Max

U septembru ili oktobru mesecu tekuće godine prema velikom broju izvora (iz različitih medija, nagađanja su upitanju) trebalo bi da se pojave novi iPhone 15 telefoni od koji kompanija iz Kupertina očekuje dodatni rast udela na tržištu mobilnih telefona i koji bi po prvi put nakon iPhone 11 modela mogli da donesu neka malo ozbiljnija unapređenja.

Međutim, to će najverovatnije značiti i veću cenu proizvoda u odnosu na aktuelnu generaciju iPhone telefona. To kaže Tim Long, analitičar britanske banke Barclays. Long je rekao da su ove informacije zasnovane na razgovorima sa kompanijama iz lanca snabdevanja u Aziji.

Long je takođe istakao da očekuje da će iPhone 15 Pro (startni model) koštati do 100 dolara više u odnosu na iPhone 14 Pro (takođe startni model), a da će iPhone 15 Pro Max biti od 100 do 200 dolara skuplji ou odnosu iPhone 14 Pro Max (misli se na startne modele u klasse). Za standardne modele iPhone 15 i iPhone 15 Plus Long veruje da se stvari neće menjati, odnosno da će cena ostati na nivou aktuelnih iPhone 14 modela.

Kakve nas cene očekuju

Na osnovu Longovih procena, cene za iPhone 15 liniju u SAD bi mogle biti sledeće:

  • iPhone 15 (start od 799 dolara u USA)
  • iPhone 15 Plus (start od 899 dolara u USA)
  • iPhone 15 Pro (start od 1099 dolara u USA, trenutno je za iPhone 14 Pro cena od 999 dolara)
  • iPhone 15 Pro Max (start od 1299 dolara u USA, trenutno je za iPhone 14 Pro Max cena od 1099 dolara)

iPhone 15 Pro Max glasine

Glasine sugerišu da će najveći telefon u familiji 15 imati unapređeno telefoto sočivo sa periskopskom tehnologijom koja omogućava zum do 5-6k bez zamućenja, u poređenju sa 3k na aktuelnim modelima iPhone 14 Pro telefona. Ne očekuje se da će ova funkcija biti dostupna na manjem iPhone 15 Pro telefonu, što bi moglo doprineti da Pro Max modeli dobiju na pomenutoj (višoj) ceni, ali eventualno i na boljoj prodaji, tj. većoj potražnji. Long veruje da će periskopsko sočivo dodati oko 50 dolara više na spisak materijala potrebnih za izradu najvećeg telefona u Apple-ovoj novoj iPhone familiji.

Ostale glasine za iPhone 15 Pro modele kažu da će Apple uključiti u iste USB-C port, titanijumski okvir, prilagodljivo dugme za akciju, brži A17 Bionic čip, tanje okvire oko ekrana, podršku za Wi-Fi 6E, povećanu RAM memoriju, nadograđen Ultra Wideband čip i još mnogo toga.
Izvor: MacRumors

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here