Jovanović: Čast je voditi Partizan

Novosti online

28. 06. 2010. u 13:57

Klub iz Humske ukazao poverenje mladom stručnjaku, dugogodišnjem asistentu Duška Vujoševića

Gde je Dule stao, Vlada će da produži. Novi trener Partizana je Vlada Jovanović (37) dugogodišnji prvi asistent Duška Vujoševića u klubu iz Humske. Dakle, čelnici devetostrukog uzastopnog šampiona Srbije su odlučili da poverenje ukažu perspektivnom stručnjaku, koji odlično poznaje sistem uspostavljen za vreme Vujoševićeve vladavine u Humskoj.

Jovanović je diplomirao na višoj trenerskoj školi 1999. godine u Beogradu. Košarku je igrao za sve mlađe selekcije kao i za prvi tim Borca i Železničara iz Čačka.

Trenerskim poslom se bavi od 1997. godine. Bio je trener mlađih selekcija Borca iz Zemuna i Partizana. Sa crno-belima je osvojio titulu prvaka države 2006, 2007, 2008, 2009. i 2010. godine, četiri titule prvaka NLB lige kao i tri Kupa Radivoja Koraća.

- Biti i kandidat za prvog trenera Partizanaza mene je bila velika čast, a sada kada je i zvanično odlučeno da ću naredne sezone voditi klub iz Humske mogu samo da konstatujem da sam veoma zahvalan na ukazanom poverenju. Pre svega bih se zahvalio predsedniku Predragu Daniloviću i sportskom direktoru Draganu Todoriću, a posebno Dušku Vujoševiću čija preporuka iz više aspekata znači mnogo. Veoma sam im zahvalan što su imali poverenja u mene i prepustili mi ovaj zahtevan i delikatan posao. Omogućili su mi da budem trener jednog velikog evropskog kluba, dakle ne samo velikog kluba na ovim prostorima, već kluba koji je dokazao svoju veličinu na prostorima Starog kontinenta – rekao je Jovanović.

Mladi stručnjak je napomenuo da će se potruditi da opravda poverenje svih klubu.

- Velika je čast biti trener Partizana. Trudiću se da u narednom periodu, pre svega radom, odnosom prema poslu, klubu i igračima ukazano poverenje na najbolji mogući način i opravdam - rekao je Jovanović za klupski sajt crno-belih.

Mladi stručnjak je trenutno angažovan i kao trener juniorske reprezentacije Srbije, koja se na Kopaoniku priprema za Evropsko prvenstvo u Litvaniji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

žika pauk

28.06.2010. 16:01

idemo...posle devete ide deseta titula.onda idemo unazad.kao u vranje.10,9,8,7, imam nešto al ti ne dam.još jače uz crno bele.

Sandra

28.06.2010. 16:36

Vujošević: Gde ja stadoh ti produži !Puno sreće, žele ti svi ljubitelji dobre košarke !!