Vesti

0

Orlić razgovarao sa predsednikom Predstavničkog doma Parlamenta Egipta

Autor: SA

Izvor: Beta

Orlić razgovarao sa predsednikom Predstavničkog doma Parlamenta Egipta

Izvor: Beta/Miloš Miškov

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić razgovarao je danas sa predsednikom Predstavničkog doma Parlamenta Egipta Hanafijem Ali Džebalijem koji je u poseti Srbiji.

Dvojica zvaničnika su na konferenciji za novinare nakon razgovora u Domu Narodne skupštine potvrdili dobre i prijateljske odnose između dve države koje žele da dalje unapređuju.

Džebalij je izjavio da tokom svoje posete namerava da ojača saradnju sa Srbijom državom na parlamentarnom nivou i da unapredi bilateralne odnose.

"Orlić i ja smo se složili da je jačanje bilatareline saradnje izuzetno bitno razvijati kroz posete na parlamentarnom nivou. Takođe treba unapređivati saradnju u oblasti ekonomije i trgovine za koju se nadam da će dostići veoma visok novo", izjavio je on.

Džebalij je dodao da odlični odnosi između vlada dve države daju impuls njihovim narodima da jedni druge poštuju i vole.

Orlić je izjavio da "poseban pečat" poseti Džebalija daje njegovo učešće na svečanom otvoranju Egipatske ulice u Bepogradu.

"Razgovarali smo o saradnji u različitim oblastima i izazovima koje treba da savladamo zajedničkim snagama kako bi nastavili razvoj Srbije i Egipta", izjavio je on.

Predsednik srpskog parlamenta je dodao da je sa kolegom razgovarao o bezbednosnim izazovima koji se tiču Kosova i očuvanju mira ali i onih koji su važni za Egipat.

"Radi se na razvoju trgovinske i privredne saradnje a očekuje nas i sporazum o slobodnoj trgovini", rekao je Orlić.

Džebalij se nakon razgovora sa Orlićem i konferencije za štampu upisao u knjigu gostiju srpskog parlamenta.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR