"Suncobrani kod Skupštine, Vučić pitao treba li im so za vodu": Sarajevski Klix o "neobičnom letovanju studenata u Beogradu" 1Tviter/Đorđe Miketić

Grupa „Studenti protiv nasilja“ organizovala je juče pred Skupštinom Srbije performans u kojem su „letovali“ jer kako je i glasio jedan transparent, pare za odmor nemaju, morali su da plate studentski dom, piše sarajevski Klix.

Studenti su ranije najavili da će „njihova plaža biti trotoar ispred Skupštine“ i dodali kako će doneti i ležaljke, suncobrane i stvari koje se obično nose na letovanje.

„Protest će se raspasti jer će ljudi da odu na letovanje i slične stvari koje smo čuli od raznih ljudi. Hajde da im pokažemo da nisu u pravu. Baš zato studenti organizuju ‘letovanje ispred Narodne skupštine’ 25. jula od 16:00 sati. To znači da ćemo doneti ležaljke, suncobrane, lubenicu, palme, lopte, karte, limunadu, krofne i druge stvari koje se inače nose na plažu, samo što će naša plaža biti trotoar ispred Skupštine. U planu je sunčanje tako da ne zaboravite zaštitnu kremu, obucite se lagano, ponesite dovoljno vode i dobro raspoloženje. Ko voli da igra odbojku, organizovaćemo timove“, najavili su studenti.

I zaista su doneli sve rekvizite, kako su i najavili, a jedna od poruka bila je i „Nema odmora dok traje revolucija“.

Studentima su se pridružili aktivisti i članovi ostalih organizacija i grupa koje su organizatori protesta „Srbija protiv nasilja“ koji se u glavnom gradu održava već sedmicama, tačnije nedugo nakon masovnih ubistava koji su se dogodili u maju u Beogradu i Mladonevcu.

Na performans studenata nije ostao imun ni predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je, u svom stilu, pitao da li možda treba da im donese so, kako bi imali slanu vodu.

„Eno noge brčkaju ispred Skupštine. Kakvu to poruku šalju narodu i svetu, a znaju i vide šta se dešava na Kosovu, šta se dešava u Republici Srpskoj. A oni se brčkaju, u borbi protiv nasilja. Da neće so za kupanje da im pošaljem“ kazao je Vučić dodajući sarkastično „toliko o demokratiji u Srbiji“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari