Srpski delfini blizu svetske medalje! Ipak, nema mesta euforiji!

26.07.2023

07:14

0

Autor: D. N.

Italijani su pobeđeni posle peteraca, a briljirao je golman Mitrović

Srpski delfini blizu svetske medalje! Ipak, nema mesta euforiji!
Copyright MN Press

Vaterpolisti Srbije pobedili su Italijane u četvrtifnalu Svetskog prvenstva, pa ih sada čeka borba za finale. Naši "delfini" su posle peteraca izbacili "azure", a tokom meča u Fukuoki bilo je veoma napeto.

- Imali smo fantastičnog golmana Mitrovića koji je odličan za peterce. Znali smo da ćemo da pobedimo kada su šutevi sa pet metara odlučivali. Dobro smo počeli 2:0, Italija se vratila i onda se igralo gol za gol. Na kraju smo iskoristili tajm aut i pogodili. Čestitam ekipi i nadam se da ovo nije poslednja reč na prvenstvu - rekao je selektor Uroš Stevanović.

U polufinalu, Srbiju čeka Grčka.

- Težak meč. Nema mesta euforiji, okrećemo se Grcima. Nema mnogo vremena. Stalno pričam da verujem u ovaj tim i mislim da ćemo u polufinalu biti još bolji - kazao je Strahinja Rašović, dok se medalji sada nada Radomir Drašović.

- Iza nas je iscrpljujući meč protiv favorizovane Italije. Odličan su tim. Uz neke naše greške odbrane uspeli smo zaista timskim duhom da dođemo do velikog uspeha. Peterci nisu lutrija, moraju da se zasluži i i smo zaslužili. Posle bitnog četvrtfinala okrećemo se borbama za medalju. Daćemo sve od sebe da je osvojimo.

Posle velike pobede, oglasio se i Filip Janković:

- Čestitke ekipi i stručnom štabu. Odigrali smo timski i to nas krasi ovde. Okrećemo se Grčkoj, nadam se da ćemo biti još bolji jer znamo šta pobeda donosi, medalju i olimpijsku vizu - rekao je Janković.

Duel sa Grcima je zakazan za sutra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike