Srbija se povezuje sa lukom Drač: Predsednik Vučić na otvaranju deonice Auto-puta mira Niš-Merošina

26.07.2023

07:10

0

Autor: I.K.

Nakon obilaska predviđeno je obraćanje predsednika Vučića i šefa delegacije EU u Srbiji Emanuela Žiofrea

Srbija se povezuje sa lukom Drač: Predsednik Vučić na otvaranju deonice Auto-puta mira Niš-Merošina
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas otvaranju deonice Auto-puta mira (E-80) Niš-Merošina.

Za devet časova predviđena je prezentacija projekta auto-puta E-80 Niš-Merdare. U 9.15 planiran je obilazak nove deonice auto-puta u dužini od 5,5 kilometara, posle čega sledi prezentacija turističkih organizacija Nišavskog i Topličkog okruga. 

Nakon ovoga planirano je obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i šefa delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuela Žiofrea.

Podsetimo, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je da će u julu biti otvoren prvi deo auto-puta Niš-Merdare, te istakao da je ova saobraćajnica veoma važna jer će Srbiju povezati sa lukom Drač.

Auto-put mira je ukupno dug 76,3 kilometara, a prvo je 2021. godine počela izgradnja deonice od Niša do Pločnika, čiji je prvi deo od 5,5 kilometara saobraćajnica do Merošine. To je deo budućeg auto-puta Niš-Priština-Drač dužine 383 kilometara koji će povezati Srbiju sa najvećom lukom u Albaniji i predstavljaće vezu Koridora 10 sa Rutom 6 (Skoplje-Priština) i Rutom 2b (Sarajevo-Podgorica-Valona).

Cilj projekta je bolje regionalno povezivanje, ušteda na vremenu putovanja i operativnim troškovima, kao i povećanje bezbednosti saobraćaja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike