24. jul  2023. 13.10  | Izvor: Tanjug

Medvedev: Rusija da bira "nestandardne mete" za svoje napade

MOSKVA -

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev, ocenio je danas da ruska vojska treba da izabere nestandardne mete za svoje udare, gde će efekat biti značajan.

"Moramo da izaberemo nestandardne mete za naše udare. Ne samo skladišta, energetska čvorišta i naftne baze. Ima i drugih mesta gde nas još ne očekuju. I gde će efekat biti veoma značajan", napisao je Medvedev na svom nalogu na platofrmi Telegram.

dmitrij, medvedev

On je ocenio da Ukrajina nije u stanju da postigne uspeh tokom kontraofanzive, kao i da su udari na civilne ciljeve prihvatljivi za ukrajinske snage.

''Naš neprijatelj ne uspeva da postigne uspeh u toku kontraofanzive. To znači da su im potrebne informacione pobede. Neka budu preterane i iracionalne. Dakle, udari po civilnim ciljevima su prihvatljivi i za naciste i stanovništvo koje oni regrutuju. (...) Vlasnici na Zapadu su nestrpljivi: gde je, konačno, vaša pobeda?'', napisao je Medvedev.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin izjavio je ranije danas da su oko 4.00 časa ujutru zabeleženi udari dronova na dve nestambene zgrade u ruskoj prestonici, i da nije bilo ozbiljnije štete i žrtava.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je napad kijevskog režima sa dve bespilotne letelice zaustavljen, sredstva elektronskog ratovanja su ih suzbila i dronovi su oboreni.