Svet

0

Trampu će 20. maja 2024. godine početi suđenje zbog zadržavanja poverljive dokumentacije

Autor: AP

Izvor: Beta

Trampu će 20. maja 2024. godine početi suđenje zbog zadržavanja poverljive dokumentacije

Izvor: Beta/AP

Bivšem predsedniku SAD a sada ponovo pretendentu na predsedničku kanidaturu Donaldu Trampu (Donald Trump) će 20. maja sledeće godine početi suđenje zbog ilegalnog zadržavanja stotina strogo poverljivih dokumenata, saopštio je danas federalni sudija sa Floride Ajlin Kanon (Aileen Cannon).



Time je napravljeno kompromisno rešenje između onog što su tražili tužioci - da suđenje počne u decembru ove godine - i onog što su tražili Trampovi advokati, a to je da suđenje počne posle predsedničkih izbora 2024. godine. 

Ako se ovaj datum zadrži, suđenje Trampu po ovom osnovu počeće ubrzo pošto mu počne suđenje po nekoliko desetina osnova zbog falsifikovanja poslovne dokumentacije u vezi sa navodnim podmićivanjem porno zvezde Stormi Danijels da ćuti o seksualnoj vezi sa njim. 

Današnja odluka takođe znači da će suđenje početi u vreme kad se trka za partijskog predsedničkog kandidata bude ozbiljno zahuktala, i kada već bude bilo jasno ko će biti republikanski kandidat za predsednika SAD ali svakako pre nego što tu osobu za kandidata zvanično imenuje Republikanska nacionalna konvencija. 

Uprkos brojnim aferama i najavljenim suđenjima, upravo je Tramp onaj koji vodi u stranačkoj trci za predsedničku kandidaturu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR