21. jul  2023. 16.30  | Izvor: RTV (Nikola Rausavljević)

Komemoracija novinaru Dušku Tepšiću u Obudovcu

OBUDOVAC -

Komemoracija novinaru Dušanu Tepšiću, stradalom u raketnom napadu 22. novembra 1992. godine u ratovima na prostorima bivše Jugoslavije, održana je u Obudovcu kod Šamca u Republici Srpskoj, na mestu gde je poginuo na radnom zadatku.

audio icon

Tom prilikom, svečano je otkrivena i spomen-ploča postavljena u junu ove godine, posvećena Tepšiću.

dusan, tepsic, komemoracija, spomen, ploca, s, dancuo

Inicijatori komemoracije i spomen-ploče su zavičajna udruženja iz Srbije i Republike Srpske, kao i brojna udruženja novinara. Skupu su prisustvovale Tepšićeve kolege i prijatelji, a o njegovom prerano završenom životu govorile su kolege iz Srpskog radija Petrova Gora iz Vrginmosta. Projekat izgradnje spomen ploče pomogli su krajiško udruženje Prelo iz Čikaga i Srpsko društvo Kordun iz Toronta.

novinar, dusan, dusko, tepsic, privatna, arhiva

Dušan Duško Tepšić bio je novinar Srpskog radija „Petrova Gora“ iz Vrginmosta (Republika Hrvatska), a od 1991. godine ratni reporter i dopisnik Televizije Beograd sa Korduna i Banije. Osim novinarstva, Tepšić se bavio narodnom muzikom o čemu svedoči LP album „Žute kiše“. Kada je poginuo, 1992. godine nakon što je njegov automobil pogodila granata, Tepšić je imao svega 30 godina. Sahranjen je u porodičnoj grobnici u Vrginmostu.

Tagovi
Srodne vesti