Muzika

"Demofest" se vratio uz dobru atmosferu, četiri benda plasirala se u finale

"Demofest" se vratio uz dobru atmosferu, četiri benda plasirala se u finale
Foto: Facebook/Demofest | "Demofest" se vratio uz dobru atmosferu, četiri benda plasirala se u finale

Povratničko 12. izdanje "Demofesta" počelo je u četvrtak uveče na tvrđavi Kastel, a prve takmičarske večeri najvećeg festivala ove vrste u jugoistočnoj Evropi predstavilo se devet demo bendova, od kojih su se u finale plasirala četiri.

Po izboru žirija, koji čine direktorica festivala Brankica Janković, novinar Branislav Predojević, režiser Zoran Marković, producent Branislav Bane Antović i  tekstopisac Zoe Kida, u finalu će nastupiti bendovi "Neki reperi", "The Restless Sea", MISH i "LoM".

Oni će u subotu uveče (22. juna) snage odmjeriti sa najboljima iz druge polufinalne večeri koja je trebalo da bude održana večeras, a najuspješnije očekuju vrijedne nagrade - prvo mjesto čeka 5.000 evra za snimanje albuma, a drugo i treće oprema u vrijednosti od 2.000 i 1.000 evra.

Revijalni dio festivala u četvrtak uveče nije bio ništa manje zanimljiv - na glavnoj bini publiku su zabavljali engleski elektro bend iz devedesetih "Morcheeba", australijski muzičar i ulični izvođač Dub FX i bend M.O.R.T.

Za dupke punu ljetnu pozornicu i dobru atmosferu bili su zaslužni izvođači sa našeg govornog područja, među kojima prednjače Sajsi MC i reper Đorđe (ex Klinac), a "30zona", Hiljson Mandela, "Tam", "Spejs Niksi x Kene Beri" i "Nihil" su publici ponudili moderan trap, hip-hop, rap zvuk.

Publiki večeras očekuje drugo festivalsko veče, a u revijalnom dijelu programa Nastupiće "Laibach", Roni Size i Femi Kuti, Vizelj, Sunshine, KOI KOI i "Stereo Banana", a subotu uveče pored finalista demo bendova na glavnoj bini očekuje se nastup Parova Stelara, Kirila Džajkovskog i MKDSL.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije