Vesti

0

Protest zaposlenih u Institutu za reumatologiju „zbog loših uslova i direktora“

Autor: SI

Izvor: N1

Protest zaposlenih u Institutu za reumatologiju „zbog loših uslova i direktora“

Izvor: N1

Zdravstveni radnici Instituta za reumatologiju održali su javni skup ispred Ministarstva zdravlja, kako bi ukazali na loše uslove rada. Kažu da mobing od strane v.d. trpe godinama i zato traže njegovu smenu.

Institutu za reumatologiju problemi u radu se sve više gomilaju, tvrde zaposleni.

Poslednje dve godine rade u lošim uslovima, a mnogi od njih su izloženi mobingu. Navode da od v.d. direktora trpe verbalno nasilje, učestale su i smene zaposlenih bez obrazloženja, radnici se premeštaju iz jednog u drugo odeljenje neosnovano, a zbog loše organizacije rada trpe i zaspoleni i pacijetni. Zbog toga okupljeni ispred Ministarstva zdravlja traže smenu v.d. direktora instituta Gorana Radunovića.

Neraspoloženi ste, dekoncentrisani, mogućnost greške je jako velika, a tu atmosferu pravi onaj ko premešta ljude – direktori i svi oko njega, navodi Biljana Gravovac.

Druga učesnica protesta Jelica Mišić navodi da mobing izgleda tako što se na njih viče i preti im se da su navodno nešto pogrešili, a kako ističe – greške nema. „Upravo menjanjem kolega iz jedne službe u drugu žele da se dese problemi, kako bi nam rekli da nismo sposobni da radimo ovaj posao, da bi obezvredili naš rad i omalovažili našu profesiju. Radim 34 godina, godinama se trudimo da unapredimo kvalitet zdravstvene nege… Ovo sada ne liči ni na šta“, navela je ona.

Okupljeni kažu da su peticiju za smenu v.d. direktora predali predsednici Vlade Ani Brnabić i ministarki zdravlja, ali da nisu dobili odgovor.

Institut je posetila, kako kažu, zdravstvena inspekcija, ali rezultate o tome nisu dobili.

Nakon skupa ispred resornog ministratva, zdravstveni radnici Instituta za reumatologiju su prošetali do zgrade Vlade Srbije gde su predali svoje zahteve.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR