Najnovije vesti
Vesti Beograd
Hitno istražiti pad dva krana: Zašto nisu bili bolje obezbeđeni iako se znalo da stiže oluja?!

HITNO ISTRAŽITI PAD DVA KRANA U BEOGRADU! Zašto džinovi nisu bili bolje obezbeđeni kad se satima upozoravalo da stiže SUPERĆELIJSKA OLUJA?!

Kako je moguće da na gradilištu padnu čak dva krana kao da su od kartona uprkos višednevnim najavama i hitnim upozorenjima da u Beograd stiže superćelijska oluja razorne snage?

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Pao kran na Novom Beogradu Foto: Mladen Šurjanac / Ringier
Pao kran na Novom Beogradu

To je pitanje koje se od sinoć postavlja kada su se dva džina na gradilištu u Bloku 65 svom silinom sručila na zemlju i samo pukom srećom nije bilo nastradalih.

Blic preporučuje
Pao kran na Novom Beogradu
Foto: Mladen Šurjanac / Ringier
Pao kran na Novom Beogradu
Pao kran na Novom Beogradu
Foto: Mladen Šurjanac / Ringier
Pao kran na Novom Beogradu
Pao kran na Novom Beogradu
Foto: Mladen Šurjanac / Ringier
Pao kran na Novom Beogradu

Dramatičnu scenu snimio je Beograđanin Dušan Ristić oko 20 sati, gotovo u vrhuncu superćelijske oluje nad Beogradom, koja je stigla sa severozapada zemlje prethodno opustošivši Sloveniju i Hrvatsku, a potom i delove severozapadne Srbije.

Snimak je ustupio "Blicu", a naši čitaoci (s pravom) su u komentarima postavljali samo jedno pitanje: kako je moguće da se to desi budući da je samo tokom jučerašnjeg dana RHMZ poslao nekoliko hitnih upozorenja da nam se približava superćelijska oluja baš sa zapada, preko Novog Beograda?

I dva sata pre nego što je oluja udarila na Beograd, dramatični snimci ređali su se iz susedne Hrvatske, ali i iz Novog Sada i Vojvodine.

"Pucketanje, a onda dum - mrak"

Kako je sinoć javio reporter "Blica" sa lica mesta, radnici firme koji su se u trenutku pada nalazili blizu gradilištu, kažu da se u početku čuo samo zaglušujući zvuk.

- Čuo se jak zvuk, krhotina, pucketanje, i samo odjednom dum, mrak! Lupalo je sa svih strana, ne znaš u jednom momentu gde si, šta se dešava. Ne znam koji je pre pao. Mene bi sigurno povredilo, imao sam sreće što je palo tamo dalje. Pucalo je kao bomba, zaglušujući zvuk - ispričao je on za "Blic".

Pali kranovi na Novom Beogradu
Foto: Stevica Rajčetić / Ringier
Pali kranovi na Novom Beogradu
.
Foto: Mladen Šurjanac / Ringier
.

On je dodao da je tek posle shvatio šta se dešava, te da je u pitanju bio veliki šok.

- To je neopisivo, samo ko doživi može da zna. Ne znaš gde si, ne znaš šta se dešava. Imao sam sreće, Bog me je pogledao. Pored mene, bio je tu kolega i još jedna žena. Kao bomba je puklo, ne znaš šta je, ništa ne vidiš. Ubrzo sam video rotacije - kazao je radnik firme.

On je napomenuo da su radnici preko dana bili na tom gradilištu, ali da ne zna da li je bilo nekog i u toku pada kranova.

Zgužvani krovovi, iskrivljene bandere, drveće po ulici

Kakve je posledice oluja ostavila u glavnom gradu, najbolje se vidi i na fotografijama i snimcima koji su neprestano pristizali a na kojima se vide zastrašujuće posledice oluje koja je protutnjila prestonicom i drugim delovima Srbije.

Nezapaćena oluja rušila je sve pred sobom, a Beograd je izgledao kao usred apokalipse.