Vaterpolisti Srbije "potopili" ekipu Južne Afrike, sledeća Crna Gora

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Južnu Afriku sa 30:5 (8:1, 9:1, 7:1, 6:2), u utakmici drugog kola Grupe D na Svetskom prvenstvu u Fukuoki.
U srpskom timu po šest golova postigli su Strahinja Rašović i Nikola Jakšić, a pet pogodaka postigao je Marko Radulović. Filip Janković dodao je tri gola, Vuk Milojević, Radomir Drašović, Đorđe Vučinić i Marko Dimitrijević po dva gola, a po jedan gol postigli su Sava Ranđelović i Đorđe Lazić.
U selekciji Južne Afrike najefikasniji je bio Kameron Laurenson sa dva gola, a po gol su postigli Najal Viler, Mankoba Bungane i Džejms Hauard.
Srpski tim je od početka ubedljivo poveo, kako je utakmica odmicala uvećavao je prednost i ostvario prvu pobedu na takmičenju.
 
Južna Afrika je pretrpela oba poraza.
 
U trećem kolu Srbija će u petak od 5 časova igrati protiv Crne Gore, a Južna Afrika protiv Španije od 3.30.
 
Prvoplasirani u grupi će se direktno plasirati u četvrtfinale, a drugoplasirani i trećeplasirani će igrati u osmini finala.
 
Posle dva kola Španija je prva na tabeli sa četiri gola, Srbija i Crna Gora na drugom i trećem mestu imaju po dva, a Južna Afrika je poslednja bez bodova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Đoković poražen od Tabila u dva seta

Novak Đoković nije danas uspeo da se plasira u osminu finala mastersa u Rimu, pošto je izgubio od 32. igrača sveta Čileanca Alehandra Tabila posle dva seta, 2:6, 3:6.

Lajović poražen u drugom kolu Rima

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u treće kolo turnira u Rimu, pošto je posle dva seta poražen od 19. tenisera sveta Argentinca Sebastijana Baesa 6:7, 6:7.

Međedović pobedio Davidoviča Fokinu

Teniser Srbije Hamad Međedović plasirao se danas u treće kolo masters turnira u Rimu, posle pobede u dva seta (7:6(4), 6:4) nad Špancem Alehandrom Davidovičem Fokinom.

Mbape napušta PSŽ posle sedam godina

Francuski fudbaler i napadač Pari Sen Žermena Kilijan Mbape objavio je danas da će na kraju sezone napustiti ekipu iz Pariza, nakon sedam godina provedenih u klubu.