Subotica: Fudbalerke Spartaka započele sa pripremama

žfk spartak
SUBOTICA – ŽFK Spartak je ponedeljak 17. jula započeo pripreme za narednu takmičarsku sezonu kao i za predstojeći kvalifikacioni turnir Lige šampiona. 

Bio je to povod za konferenciju za štampu gde je Uprava kluba iznela detalje o planovima i trenutnim stanjem uklubu. Šef struke Boris Arsić je napomenu da su tri kvalitetne igračice napustile klub. „Nakon osam godina provedenih u Subotici, ekipu je napustila Anđela Frajtović, koja je novi angažman našla u Mađarskoj u ekipi Đer. Ugovori su istekli Sidni Štajer i Viktoriji Tihon. Za popunu upražnjenih mesta u toku su pregovori sa nekoliko igračica. Nedostaje još četiri do šest iskusnih igračica sa dobrim ličnim karakteristikama koje bi mogle da naprave prevagu u timu.  Za sada jedino pojačanje je Željka Belovan (24) koja je došla iz ŽFK TSC. Iako za pripreme ima dovoljno vremena, a okosnica igračkog kadra je relativno dobro očuvana, ambicije kluba, što se Evrope tiče, su pod znakom pitanja. Sve zavisi kakva će se pojačanja pribaviti i sa kakvim timom će Spartak nastupiti.“

Kapiten Violeta Slović je naglasila da su ambicije u domaćem prvenstvu koje počinje 20. avgusta iste kao i rezultati u prošlom, osvajanje duple krune. Spartak prvu utakmicu u sezoni igra protiv Sloge iz Zemuna.

Bojan Arsić, generalni sekretar kluba je naglasio da su do sada ugovorene četiri međunarodne utakmice, ali zbog zahteva rivalskih klubova, koji takođe učestvuju u kvalifikacijama za Ligu šampiona, utakmice će se igrati bez prisustva javnosti i bez saopštavanja mesta i vremena odigravanja.

Kvalifikacioni turnir za Ligu šampiona Spartak će igrati u Danskoj . Prvi susret ih očekuje 6. septembra protiv prvakinja Farskih ostrva. Drugu utakmicu Spartak će odigrati 9. septembra a u zavisnosti od ishoda prve utakmice, igraće u finalu ili za 3. mesto. U drgoj polufinalnoj utakmici igraju domaćin HB Koge, koji je i prvi favorit kvalifikacija i  prvak Finske, Kup Kuopio.Prolazak u grupnu fazu imaju samo pobednici kvalifikacionih grupa.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.