Nemci deklasirali Engleze

Reprezentacija Nemačke deklasirala je Englesku sa 4:1 (2:1) i plasirala se u četvrtinu finala.

Reprezentacija Nemačke deklasirala je Englesku sa 4:1 (2:1) i plasirala se u četvrtinu finala.

Utakmica između Nemačke i Engleske završila se 4:1, a strelci za Nemce su bili Klose u 20., Podolski u 32. i Miler u 67. i 70. minutu, a za Engeze Apson u 37. minutu.

Utakmica je bila mnogo zanimljiva i ovim rezultatom Engleska reprezentacija doživela je najveći poraz na velikom prvenstvu.

Prvo poluvreme evropskog derbija pripalo je Nemcima, koji su na odmor otišli rezultatom 2:1.
Početak utakmice nije doneo puno uzbuđenja, a potom su Englezi savladani iz dva poteza. U 20. minutu, golman Nojer ispucao je u prazan prostor između engleskih štopera, gde se Klose odlično snašao i savladao Džejmsa.

Englezi prvi šut u okvir gola imaju tek u 25. minutu, a Kloseu u 30. minutu odličnu priliku brani Džejms.

U 32. minutu Podolski daje gol za veliko vođstvo Nemačke od 2:0. Uigrana akcija nemačkih fudbalera, asistencija Milnera i precizan udarac Podolskog. Englezi posle dva primljena gola imaju šansu Lamparda, ali smanjuju prednost posle kornera.

U 37. minutu Apson pogađa glavom na savršen centaršut Džerarda. Minut kasnije, Englezima je poništen regularan pogodak Lamparda, koji je pogodio prečku i lopta se odbila iza linije, ali sudija nije reagovao.


Englezi su imali dobre šanse početkom drugog poluvremena, ali ih nisu iskoristili. Igrali su mnogo otvorenije, što su Nemci znali da kazne iz kontranapada. U 67. i 70. minutu Milner je dva puta pogodio i reprezentacija Nemačke povela je sa 4:1. Do kraja susreta Englezi nisu uspeli da ozbiljnije ugroze nemački gol.

Reprezentacija Nemačke sledeći meč igra 3. jula od 16h sa pobednikom susreta Argentina – Meksika na "Grin point" stadionu u Kejptaunu. (Dejan Vlaški)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Ostali sportovi

Srbija bez organizacije dvoranskog SP u atletici

Atletski savez Srbije nije uspeo da dobije organizaciju dvoranskog Svetskog prvenstva 2020. godine jer je Kina dobila prednost, odlučeno je danas glasanjem na Savetu Međunarodne atletske federacije (IIAF) u Monaku.

Kvota da Srbija osvaja Mundijal je 200

Sportska kladionica Mocart (Mozzart) objavila je danas prve kvote za predstojeće Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a prema proceni bukmejkera kvota da će fudbalska reprezentacija Srbije osvojiti Mundijal je 200.

Njujorški maraton će biti održan uprkos napadu

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je danas da će maraton zakazan za nedelju biti održan uz povećane mere bezbednosti jer je taj grad sinoć pretrpeo prvi teroristički napad od 11. septembra 2001.