GOSTI STIGLI ČAK IZ KOLUMBIJE I ČILEA: U Vladičinom Hanu i Nišu počeo Međunarodni studentski festival folklora

Lokalne vesti - Utorak 18.07.2023 - 10:50

U Vladičinom Hanu je u toku 16. Međunarodni studentski festival folklora.

Foto: Han info Foto: Han info

Festival je počeo u ponjedeljak i trajaće tri dana.

Prve večeri nastupio je ansambl „Amaneker Kolumbijano“ iz Kolumbije, zatim “Gefire”iz Grčke  i KUD “Branislav Nušić” iz Vladičinog Hana.
Vetreni iz Kolumbije oduševili su ovdašnju publiku. Grupa postoji 37 godina, osnovana je u opštini Soača i specijalizovana je za interpretaciju nacionalne kulture kroz kolumbijski folklor.


Učestvovala je na festivalima u Peruu, Čileu, Miksiku, Portugalu i Srbiji.

Kulturni centar „Gefire“ iz Grčke postoji još od 1978. godine.


Učesnici su Evropskog programa „Mladi za Evropu“ u Španiji, na festivalima u Mađarskoj Bugarskoj, Hrvatskoj, Rumuniji, Kipru, Turskoj, Italiji, Srbiji.

Drugog dana festivala, gosti Hana su ansambli iz Čilea, Nemačke i Češke, a u sredu na zatvaranju nastupaju gosti iz Poljske i Turske.

Međunarodni studentski festival folklora postao je već tradicionalan u Hanu, jer saradnja sa Studentskim kulturnim centrom iz Niša, koji je organizator ovog dešavanja, traje godinama.

Centralni deo manifestacije odvija se u Nišu, a deo programa su u prilici da vide i još neki gradovi i opštine poput Hana.


Hanska publika je veliki ljubitelj ovakvih dešavanja, pa su svi koncerti veoma posećeni.



 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: