Plandište: Posebne mere opreza usled širenja Afričke kuge svinja

PLANDIŠTE – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Uprava za veterinu, usvojila je Rešenje o proglašenju zaraženog i ugorženog područja od zarazne bolesti Afričke kuge svinja kod domaćih svinja, na teritoriji Opštine Plandište.

U skladu sa izdatim Rešenjem zaraženim područjem od zarazne bolesti Afričke kuge svinja kod domaćih svinja proglašava se naseljeno mesto Janošik i Lokve na teritoriji opštine Alibunar i naseljenom mesto Jermenovci na teritoriji opštine Plandište.

Područje od najmanje 10km poluprečnika oko žarišta zaraze u naselju Janošik, proglašava se ugroženim područjem, i to naseljena mesta Ilandža i Seleuš na teritoriji opštine Alibunar i naseljena mesta Plandište i Velika Greda na teritoriji opštine Plandište.

Rešenjem nadležnog Ministarstva Lovište „Srednji Banat – sever“ koje se nalazi na teritoriji opštine Alibunar proglašava se područjem visokog rizika od zarazne bolesti afrička kuga svinja.

Na područjima koja su proglašena zaraženim i ugroženim sprovodiće se posebne mere suzbijanja i iskorenjavanja ove zarazne bolesti koje su posebno definisane zakonom i podzakonskim aktima, a pod strogim nadzorom veterinarskog inspektora.

Kompletan tekst Rešenja sa predlozima mera možete pogledati na sajtu Opštine Plandište.

https://plandiste-opstina.rs/africka-kuga-svinja-obavestenje-2/

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.