0
Tenis

FOTO:Twitter/ Wimbledon

OSIM ĐOKOVIĆA, NIKO MU NE MOŽE STATI NA PUT: Nadal iskreno o zemljaku!

Objavljeno: 17.07.23 u 14:06

Novo rivalstvo!?

Karlos Alkaraz je savladao Novaka Đokovića u velikom finalu Vimbldona. Španac je posle četiri sata i 46 minuta slavio sa 3:2 (1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4). Meč karijere odigrao je Karlos, pogađao je doslovno sve što je odigrao i pitanje da li će neko u budućnosti odigrati toliko dobar meč. Stric legendalnog Rafe, Toni Nadal, oglasio se povodom novog rivalstva.

Iskreno, ne vidim trenutno svetu tenisa, sa izuzetkom Đokovića, igrača sposobnog da zaustavi Karlosov uspon. Đoković nema još mnogo godina karijere pred sobom, tako da smatram da će španski navijači imati priliku da uživaju u još mnogo mečeva, još mnogo pobeda u nedeljnim popodnevima koja dolaze“, istakao je Toni Nadal.

Videli smo na početku meča našeg igrača zbunjenog, pa su mnogi od nas pomislili da će Srbin dodati još jedan grend slem trofej u svoju riznicu. Međutim, momak iz Mursije je rešio da krene ispočetka u drugom setu, brzo je zaboravio sve što je bilo u prvom i postepeno je uspevao da preokrene situaciju“.

Izneo je Nadal i priznanje na Novakov račun.

„Đoković je demonstrirao izdržljivost, jer iako je izgubio treći set, uspeo je da odvede meč u peti. Pokazao je još jednom veliku volju da se bori i visok teniski kvalitet. Iako je 16 godina mlađi od rivala i našao se u situaciji da gubi meč, uspeo je da se održi u igri, da podigne nivo, da podesti udarce i da obezbedi sebi još jednu šansu, da spreči Karlosa da slavi u četiri seta“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter