Dostupni linkovi

Italija zbog požara zatvorila glavni aerodrom na Siciliji


Sicilijanski grad Mesina na Siciliji tokom jakih vrućina, 16. jul 2023.
Sicilijanski grad Mesina na Siciliji tokom jakih vrućina, 16. jul 2023.

Aerodrom u sicilijanskom gradu Kataniji, u blizini glavnih turističkih tačaka na istoku Sicilije, zatvoren je do srede, 17. jula zbog požara, napisala je kompanija za upravljanje aerodromom na Tviteru.

Požar je izbio kasno u nedjelju i nije bilo povređenih, saopšteno je sa aerodroma.

Vatrogasci su saopštili da su uspeli obuzdati požar oko 90 minuta nakon izbijanja, ali nisu naveli detalje o mogućim uzrocima ili bilo kakvu vezu sa trenutnim visokim temperaturama u regionu.

Katanja je bila među nekoliko italijanskih gradova koji su u nedelju uveli crveni alarm zbog visokih temperatura, zajedno sa sicilijanskom prestonicom Palermom i trećim najvećim gradom na ostrvu Mesinom, jer se zemlja priprema za rekordno visoke temperature u narednim danima.

Letovi na sicilijanskom aerodromu, koji je prema sektorskoj grupi Assoaeroporti, prošle godine bio na petom mjestu po prometu u Italiji i prvom na ostrvu, obustavljeni su do srede do 14 časova po centralnoevropskom vremenu, saopštila je kompanija.

Novinska agencija Ansa objavila je da se nakon izbijanja požara u donjem delu objekta pojavio gust dim, zbog čega su ljudi trčali sa aerodroma u panici.

Aerodrom u Kataniji redovno koriste turisti koji idu na mesta poput vulkana Etna i Taormine, koja je udaljena oko 70 kilometara, i Sirakuze, sa svojim grčkim pozorištem.

XS
SM
MD
LG