Vodovod: Stanje na Prvoneku redovno

Lokalne vesti - Ponedeljak 17.07.2023 - 09:26

Shodno informacijama koje su se pojavile na društvenim mrežama a tiču se kvaliteta i ispravnosti vode za piće, obaveštavamo naše sugrađane i korisnike javnog sistema vodosnabdevanja, da su stručne službe JP VODOVOD Vranje hitno reagovale na terenu i izvršile potrebna uzorkovanja vode na nekoliko lokacija na samoj akumulaciji Prvonek.

Foto:OK radio,G.Mitić Foto:OK radio,G.Mitić
Tom prilikom utvrđeno je da je stanje akumulacije potpuno normalno i očekivano za ovo doba godine. Parametar vode kao što je boja na površini jezera je posledica predhodnog kišnog perioda, pri čemu su bujični tokovi doneli zamućenje. Zbog velike količine vode u jezeru, taloženje nanosa i izbistrenje vode se odvija sporo, što je normalna pojava za akumulaciju ovog tipa. 
 
U svom eksploatacionom veku, ovakva pojava je registrovana svaki put posle obilnog kišnog perioda.
 
Što se tiče kvaliteta vode za piće, laboratorija u postrojenju za preradu pitke vode kontinuirano u toku 24č vrši ispitivanje sirove i prerađene vode koja se distribuira građanima.
 
Svi rezultati analiza uključujući i poslednjih 48č ukazuju da nema promene u kvalitetu vode za piće i da su ispitivani parametri usaglašeni za zahtevima propisanim u: Pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode za piće „ Sl list SRJ‟, br.42/99, 44/99 i „Sl glasnik RS‟, br.28/19.
 
Ističemo da je voda za piće iz javnog sistema vodosnabdevanja potpuno ispravna i da nema razloga za zabrinutost.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: