Najmanje četvoro povređeno u granatiranju Harkova, povređenih ima i u Donjecku

17.07.2023

00:45

0

Guverner Harkovske oblasti Oleh Sinehubov rekao je da je nakon granatiranja izbio i požar

Najmanje četvoro povređeno u granatiranju Harkova, povređenih ima i u Donjecku
Screenshot_3 - Copyright Printscreen / Telegram / Sputnjik Srbija

Najmanje četiri osobe su povređene danas u ruskom granatiranju Harkova, najvećg grada na istoku Ukrajine, saopštili su lokalni zvaničnici.

Guverner Harkovske oblasti Oleh Sinehubov rekao je da je nakon granatiranja izbio i požar, prenosi Rojters.

Precizirao je da su hospitalizovane tri osobe sa ranama od gelera, dok je jedna zbrinuta na mestu događaja. Istorvremeno, gradonačelnik Harkova Igor Terehov rekao je da je u napadu povređeno sedam ljudi.

Ukrajinske trupe izvele su artiljerijski udar na Kujbiševski okrug u Donjecku, usled čega se zapalila stambena zgrada, a ima i povređenih civila, među kojima i dece, javlja dopisnik RIA Novosti.

Gradonačelnik Donjecka Aleksej Kulemzin napisao je na Telegramu da je izbio požar u stambenoj zgradi nakon udara Oružanih snaga Ukrajine. Misija samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja u vezi sa ukrajinskim ratnim zločinima saopštila je prethodno da je u Makijevki poginuo civil u današnjem ukrajinskom granatiranju.

U blizini tržnog "Galaktika" u Kijevskom okrugu u Donjecku izbio je danas požar kao posledica ukrajinskog granatiranja zapaljivom municijom, javlja dopisnik RIA Novosti.

Dopisnik je naveo da nije bilo žrtava.

Situacija na istoku Ukrajina je eskalirala, izjavila je danas zamenica ministra odbrane Ukrajine Hana Maljar.

Ona je na Telegramu napisala da ruske snage već dva dana zaredom napreduju u pravcu Kupjanska, da su ukrajinske snage u defanzivi i da se vode teške borbe. Na Bahmutskom pravcu, prema njenim rečima, ukrajinske trupe postepeno napreduju, posebno na južnom krilu, dok na severnom pokušavaju da zadrže zauzete položaje, a ruske trupe napadaju.

Maljar je navela da na Avdejevskom i Marinskom pravcu ruske snage nastavljaju ofanzivne operacije, a da ih ukrajinske trupe efikasno odbijaju.

Ruska protivvazdušna odbrana presrela je tri rakete HIMARS, dve rakete S-200 i oborila 13 ukrajinskih dronova u poslednja 24 sata, rekao je danas portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Sistemi ruske protivvazdušne odbrane presreli su tri rakete HIMARS i dve rakete zemlja-vazduh S-200 koje su lansirane da bi pogodile kopnene ciljeve u poslednja 24 sata, rekao je Konašenkov.

Prema njegovim rečima, pored toga, ruska PVO uništila je ukupno 13 ukrajinskih bespilotnih letelica u samoproglašenima Luganskoj i Donjeckoj Narodnoj Republici, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti, preneo je TASS.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike