Emanuel Makron odao poštu preminuloj Džejn Birkin 1Foto: Martial Trezzini/Keystone via AP, File

Francuski predsednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron) odao je poštu danas preminuloj Džejn Birkin (Jane), navodeći da je bila francuska ikona, koja je bila otelovljenje slobode.

„Džejn Birkin je bila francuska ikona jer je oličavala slobodu i jer je pevala najlepše reči našeg jezika“, napisao je Makron na  Tviteru.

Francuski predsednik je dodao da je ona bila „potpuni umetnik“, njen glas je bio „blag dok su njeni angažmani bili jaki“.

Francusko britanska pevačica i glumica umrla je danas u 76. godini. Poreklom iz Londona, Džejn Birkin čije je ime nezaobilazno vezano za ime čuvenog pevača Serža Genzbura (Serge Gainsbourg), nedavno je rekla da ima zdravstvene probleme, zbog čega je bila primorana da otkaže svoje koncerte.

Džejn Birkin rođena je 14. decembra 1946, a široj javnosti postala je poznata posle pesme „Je t’aime… moi non plus“, koju je otpevala u duetu sa Genzburom.

Glumila je u nekoliko filmova, među kojima je ostvarenje „Bazen“ (La piscine) zajedno sa velikim glumcem Alenom Delonom (Alain) i glumicom Romi Šnajder (Romy Schneider)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari