“Parastos srpskom đeneralu koji je svojom mučeničkom smrću podario večan život srpskom narodu”: Predrag Koluvija o Draži Mihailoviću 1Predrag Koluvija Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Predrag Koluvija, optužen za proizvodnju više od tone i po marihuane, pohvalio se na Tviteru da je danas održan parastos “đeneralu Draži Mihailovuću”.

Kako je napisao – “danas smo dali parastos srpskom đeneralu Draži Mihailoviću koji je svojom mučeničkom smrću podario večan život srpskom narodu”.

Podsetimo, danas je u hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci služen parastos u znak sećanja na Dragoljuba Dražu Mihailovića povodom obeležavanja godišnjice njegove smrti, prenela je Radio Slobodna Evropa (RSE).

Draža Mihailović bio je, podsetio je RSE, vođa četničkih formacija u toku Drugog svetskog rata. Njegovi borci su počinili zločine u tom periodu.

Mihailović je 1946. osuđen na smrt zbog ratnih zločina i kolaboracije s nacističkom Nemačkom, a nakon toga je streljan.

Predrag Koluvija, prvooptuženi u slučajevima „Jovanjica 1“ i „Jovanjica 2“, koji je u tim postupcima označen kao organizator kriminalne grupe koja je uzgajala marihuanu na istoimenom imanju, čiji je vlasnik, objavio je takođe danas video na Tviteru da bi, kako navodi, zaustavio spekulacije povodom sankcija Aleksandru Vulinu.

„Dragi prijatelji, svašta sam čuo ovih dana. Ja poštujem prezumpciju nevinosti i neću da ulazim u suštinu toga zašto su izrečene sankcije gospodinu (Aleksandru) Vulinu. Jedino šta mogu da vam kažem je da ja niti imam sankcije, niti mi je suspendovana viza koju imam za SAD. Samim tim sam 100 posto siguran da to nema nikakve veze sa mnom, zato što je u SAD industrija konoplje legalna – kao i u Srbiji“, izjavio je vlasnik imanja Jovanjica na kom je pronađana jedna od najvećih plantaža marihaune u Evropi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari