0
ATP

FOTO: Twitter/Wimbledon

STARA ILI NOVA ŠKOLA?: Da li je došlo vreme Karlosa Alkaraza ili se nastavlja domincaija Novaka Đokovića!? (FOTO)

Objavljeno: 15.07.23 u 14:10

Novo tenisko rivlastvo se rodilo.

Novak Đoković je osvajanjem Rolan Garosa postao apsolutni vladar belog sporta, jer je došao do rekordne 23. grend-slem titule, ostavivši iza sebe Rafaela Nadala sa 22 i Rodžera Federera sa 20. Najbolji sprski teniser see plaisrao u deveto finale Vimbldona savladavši Janika Sinera 3:0 (6:3/6:4/7:6) i imaće priliku da odbrani titulu u Londonu i dođe do svog rekordnog 24. grend-slema.

Nole brani tiulu, a ako to učini, izjdnači će se sa Federerom po broju titula na Vimbldonu (8). Takođe ovo mu je bilo 46. polufinale na grend-slem turnirima i po tom parametru se izjednačio sa Švajcarcem. Rodžer je završio karijeru, Nadala nema duže vreme zbog povrede, a i najavio je povlačenje sledeće godine, tako da je to staro rivalstvo može se reći završeno.

FOTO: Twitter/Wimbledon

Dolaze mlade generacije, a predvodnik je definitivno trenutno prvi reket sveta, Karlos Alkaraz koji igra fantastično i pretendira da ispište istoriju belog sporta. On je u polufinalu Vimbldona počistio Danila Medvedeva za manje od 2 sata rezultatom 3:0 i pokazao o kakvom se igraču radi.

Mladi Španac ima svega 20 godina, a već je vodeći na ATP listi. U međusobnom skoru ova dva tenisera je 1:1, Karlos je slavio u polufinalu Madrida 2022. godine sa 2:1dok je Đoković trijumfovao na Rolan Garosu takođe se igralo polufinale, a rezultat je bio 3:1. Bez obzira šta rezultat kaže, Alkaraz je u tom meču dobro namučio srpskog tenisera, ali još uvek nije dovoljno dorasao da se nosi sa mentalnim sklopom Novaka što se moglo videti u polufinalu u Parizu.

FOTO: Twitter/Wimbledon

Karlos Alkaraz trenutno ima jedan grend-slem, kada je samo 19 godina osvojio US Open i pokazao da će se još dugo o njemu pričati, međutim, tu je još uvek što bi rekli ‘mentalna planina’ Novak Đoković, tako da će možda Španac morati da sačeka da srpski teniser ode u penziju, kako bi mogao da igra bez velike strepnje.

Ovu tenisku predstavu u režiji Đokovića i Alkaraza možete pratiti sutra od 15 časova na kanalima RTS 1 ili Sport Klub 1.

2
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter