Rekonstrukcija leskovačke bolnice

LESKOVAC – Krajem prošle godine počela je kompletna rekonstrukcija leskovačke Opšte bolnice koja je nametnula novu organizaciju rada.

U leskovačkoj bolnici su samo najhitniji pacijenti. Prostorije najmlađih na odeljenju pedijatrije su klimatizovane, a mi smo proveravali kome je teže na tropskim temperaturama, pacijentima u sobama bez klime ili radnicima u delu bolnice koji je veliko gradilište.

Na čitavoj horizontali od šest spratova ostali su samo noseći zidovi. Obiman posao koji ne dozvoljava prekide. Većina radova je unutra pa se radnici ne žale.

„Svi smo zadovoljni sa poslom“, kaže Ivica Petrović, radnik na gradilištu

Njegov kolega Dragan Mladenović je rekao da imaju jednu pauzu od pola sata i za kafu još jednu od pola sata.

Sa druge strane zgrade smeštena su odeljenja.Na oftamologiji su sada podstanari neurologija i ORL služba.Ovde su sobe bez klima uređaja, ali prizemlje je pa je nešto prijatnije na plus 40.

„Ono što je važno to je da u salskom delu imamo klime tako da što se tog dela tiče za sada nije loše“, kaže  nečelnik odeljenja ORL Opšte bolnice Leskovac dr Vladimir Marković.

Kompletna rekonstrukcija unutrašnjosti leskovačke Opšte bolnice ne sme da naruši normalno funkcionisanje. Do završetka radova po najvišim standardima kada će cela bolnica imati centralnu klimatizaciju neophodno je snalaženje i tolerancija.

„Iskoristili smo klime sa suprotne strane gde su radovi pa smo stavilina odeljenjima gde je to potrebno, nije lako, međutim, mi se trudimo da to funkcioniše kako treba. Mi smo smanjili broj pacijenata znači sad se primaju hitne hirurške intervencije“, rekao je pomoćnik direktora Opšte bolnice Leskovac prim. dr Milan Petrović.

Oni ne smeju da trpe i osete vrelinu. Sve sobe sa klima uređajima, ali na sreću broj malih pacijenata na odeljenju pedijatrije je minimalan. Donacija koju su uputili Srbi iz Vankuvera olakšaće posao pedijatrima.

„Sakupljeno je 14.000 evra za bolnicu u Leskovcu što je u istoriji humanitarne pomoći koja je duža od 20 godina najveća suma,“ kaže Negoslav Đaja, posrednik Fondacije “Sabor Srbije“ iz Vankuvera.

Lekar na odeljenju pedijatrijedr Miljana Cvetanović naveo je da su dva monitoringa, kolica za terapijsku primenu lekova, dva pulskaoksimetra su donacijem koje su od velikog značaja zato što će olakšati efikasnost u dijagnostičke i terapijske svrhe.

Za dve godine sa završetkom rekonstrukcije vredne pet milijardi dinara nova, savremena oprema stiže na sva odeljenja leskovačke Opšte bolnice.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.