Nova vest
Fudbal

Petak, 14.07.2023.

21:14

Gotovo je – Tadić napustio Ajaks

Dušan Tadić, kapiten reprezentacije Srbije i Ajaksa, napustio je tim iz Amsterdama, potvrdio je klub.

Izvor:

Autor:

Gotovo je – Tadić napustio Ajaks
Foto: Profimedia

Vest su najpre preneli svi holandski mediji, koji su naveli kako su "kopljanici" unapred spremili oproštajni video.

Ubrzo je stigla i potvrda kluba na zvaničnom veb sajtu, kao i na društvenim mrežama da će igrač napustiti klub godinu dana pre isteka ugovora.

"Odluka da napustim klub je bila teška za doneti. Ipak, verujem da je ovo pravi momenat. Mislim da je to dobra stvar ne samo za mene već i za klub, kako bi imali novi početak. Vreme koje sam proveo u Ajaksu i uspehe koje smo proslavili daje mi neopisiv osećaj koji nikad pre nisam iskusio u karijeri. Hteo bih da se zahvalim svim navijačima na prelepom zajedničkom vremenu. Ako je do mene, ovo nije konačno zbogom. Uvek ću biti igrač Ajaksa i nadam se skorom povratku u Amesterdam, u drugačijoj ulozi, trenera", poručio je Tadić.

Tadić je navodno bio nezadovoljan pozicijom u kom se tim nalazi, kao sopstvenim statusom kod novog sportskog direktora Svena Mislintanta. Njih dvojica su obavila razgovor u četvrtak, nakon čega su odlučili da je najbolje da svako pođe svojim putem.

Tadić je za pet godina u Holandiji odigrao 241 utakmicu i za to vreme postigao 105 golova i podelio 112 asistencija.

Kao glavni kandidat za njegov potpis navodi se turski Bešiktaš. Tadić bi u Turskoj trebalo da zarađuje 3,5 miliona evra, a ugovor bi bio na dve godine uz mogućnost produžetka saradnje na još godinu dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

131 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu