Razlupane fasade, oštećeni krovovi, prozori i automobili: Nevreme sa gradom protutnjalo Vojvodinom 1Foto. lsv

Jučerašnje olujno nevreme praćeno snažnim gradom, koje je zahvatilo veći deo Vojvodine, prouzrokovalo je veliku štetu na imovini građana.

Pored polomljenog granja, nevreme je donelo razlupane fasade kuća, oštećene krovove i prozore, negde i automobile, oštećenje poljoprivredne useve.

Posledice olujnog nevremena tokom današnjeg dana se uklanjaju a šteta procenjuje u okolini Apatina, Odžaka, Vrbasa, Kucure, Žablja i Taraša.

Na području Zrenjanina stadalo je naselje Gradnulica, deo Zelenog polja, kod fabrike ulja Dijamant, gde je sa silosa odleteo limeni krov a građani prijavljuju štetu i na njivama i u voćnjacima.

Najveća šteta je pričinjena u Kleku, gde je odleteo limeni krov sa objekta Osnovne škole „Jovan Dučić“, saopšteno je iz Gradske uprave.

Ipak, gradom nisu bili pogođine svi delovi grada, niti sva naseljena mesta na području Zrenjanina.

Povodom nevremena oglasila se LSV, poručivši da su potrebne krupne promene u sistemu protivgradne zaštite.

„Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je trošenje para građana Vojvodine i Srbije na kupovinu aviona, raznih raketa i tenkova krajnje nepotrebno i da je neuporedivo mudrije da se tim sredstvima unapredi sistem protivgradne odbrane, koji je zastareo i neefikasan. Našoj državi treba moderna protivgradna zaštita, mnogo više protivgradnih raketa i dobro obučeni i plaćeni raketni strelci“, poručili su iz LSV Vojvođani.

Kako su objasnili, žele da se dinari građana naše zemlje troše za rešavanje problema, a ne za ratne igračke koje ne donose ništa.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari