Vesti

0

Nikitin još na aerodromu: „Nova gajba ni približno komforna kao ona na Vračaru“

Izvor: N1

Nikitin još na aerodromu: „Nova gajba ni približno komforna kao ona na Vračaru“

Izvor: Beta / Darko Vojinović

Petar Nikitin, antiratni aktivista poreklom iz Rusije sa stalnim prebivalištem u Beogradu, i dalje se nalazi na aerodromu "Nikola Tesla", nakon što mu je u noći između srede i četvrtka zabranjen ulazak u zemlju.
„Nema nikakvih suštinskih vesti. Uspeo sam da odspavam pet sati, što me čini veoma srećnim, a jutros sam uz policijsku pratnju otišao u šoping zonu i kupio neke osnovne stvari. Polako se nastanjujem ovde“, izjavio je Nikitin za portal N1.

Nikitinu i dalje nisu predočeni razlozi zabrana ulaska u Srbiju, osim da je tu odluku donela Bezbednosno-informativna agencija (BIA).

U jučerašnjem razgovoru za TV N1, Nikitin je rekao da se organizacija koju vodi – Rusko demokratsko društvo – nikada nije mešala u unutrašnja politička pitanja Srbije, i da bi jedini razlog da mu BIA zabrani ulazak u Srbiji moglo da bude to što je u Beogradu organizovao proteste protiv ruske agresije na Ukrajinu.

Ocenio je da se u ovom slučaju radi o „osključivo ruskim interesima“ i da BIA „očigledno prati naredbe Rusije“.

Nikitin se u međuvremeno na svom Fejsbuk nalogu oglasio sa aerodroma „Nikola Tesla“ navodeći da njegova „nova gajba nije ni približno onoliko komforna kao stara na Vračaru.“

„Šteta: tek sam završio sa nameštavanjem [sic] i hteo sam čak da napravim žurku povodom toga“, naveo je Nikitin.

Ovaj ruski aktivista sa prebivalištem u Beogradu dodao je i da „obožava srpsku graničnu policiju“.

„Po finoći i ljubaznosti se takmiče sa policijom za javni red i mir. Inače, srpska policija me podseća na ruski narod: divni ljudi sa odvratnim rukovodstvom. Neka svuda budu samo divni ljudi, a rukovodstvo da ode što dalje od njih“, poručio je Nikitin i zahvalio svima na podršci.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR