Izvor: TU Magazine

Dubrovnik je ovo priznjanje dobio na osnovu ankete koju je sproveo časopis Global Traveler u periodu od 6. decembra 2022. do 1. aprila 2023. godine

Filadelfiji je održana 11. dodela nagrada "Leisure Lifestyle Awards“ u organizaciji časopisa Global Traveler, a jedna od zvezda večeri je bio i hrvatski turistički biser. Dubrovnik je ocenjen kao najbolja destinacija za grupne posete.

Ovaj grad je već globalno prepoznatljiva destinacija, i posebno je atraktivan turistima iz Sjedinjenih Država. Samo ove godine je ostvareno 68.000 dolazaka i gotovo 200.000 noćenja. To je rast u odnosu na prošlu godinu od preko preko 50% u dolascima i preko 40% u noćenjima.

Nagrade su dodeljene na temelju ankete koju je časopis Global Traveler sproveo među svojim čitaocima u razdoblju od decembra 2022. do aprila 2023. godine. Detaljni upitnik je obuhvatao brojne kategorije putovanja sa posebnim akcentom na luksuzni segment i stilove života.

Časopis Global Traveler je poznat kao prestižna publikacija koja je usmerena na luksuzna putovanja. Cilj časopisa je pre svega istraživanje i promovisanje potreba putnika koji traže takvu vrstu proizvoda i usluga.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.