Svet

Četvrtak, 13.07.2023.

11:18

Kina traži od SAD da ukinu sankcije

Kineske vlasti su pozvale SAD da ukinu jednostrane sankcije kineskim preduzećima, uoči moguće posete američke ministarke trgovine Đine Rajmondo.

Izvor: Tanjug

Kina traži od SAD da ukinu sankcije
Ilustracija: Depositphotos/Aquir014b

"SAD su ozbiljno narušile interese kineskih kompanija", rekao je portparol kineskog ministarstva trgovine Šu Jueting, prenosi Rojters.

On je dodao da se Kina tome čvrsto protivi i pozvao je Vašington da odmah prekine "nerazumno potiskivanje kineskih firmi i povuče svoje jednostrane sankcije protiv njih".

Odgovarajući na pitanje o mogućoj poseti američke ministarke trgovine, Šu je rekao da je Kina otvorena za takvu posetu, kao i da je u komunikaciji sa SAD po tom pitanju.

"Kina će ostati posvećena rešavanju ekonomskih i trgovinskih problema kroz komunikaciju i dijalog, istovremeno promovišući konstruktivnu i praktičnu saradnju", istakao je Šu.

SAD su uvele sankcije kineskim kompanijama koje su navodno umešane u prinudni rad na krajnjem zapadu Kine u regionu Sinđan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: