Zrenjaninski vodovod apeluje na građane da racionalno troše vodu

ZRENJANIN – Proteklih dana beleže se maksimumi potrošnje vode, ali je i pored toga sistem vodosnabdevanja u Zrenjaninu i naseljenim mestima stabilan, a da bi se takvo stanje održalo neophodno je da se u narednim danima voda troši racionalno, uputili su apel iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin.

Sistemi vodosnabdevanja neprekidno rade u punom kapacitetu, ali je i pored toga vodosnabdevanje stabilno i uredno, što je rezultat višegodišnjeg ulaganja Grada Zrenjanina i JKP „Vodovod i kanalizacija“ u sisteme na izvorištima odakle se i grad i naseljena mesta snabdevaju vodom.

„ To potvrđuje činjenica da se tokom više talasa vrućina prošlog leta, kada su gradovi širom Evrope, regiona i Srbije imali velikih problema u vodosnabdevanju a ponegde i restrikcije, vodosnabdevanje u našem gradu odvijalo bez većih problema. Da bi se postojeći sistem vodosnabdevanja održao i da bi se izbeglo njegovo urušavanje tokom najavljenih tropskih vrućina, apelujemo na građane i u gradu i u naseljenim mestima da vodu troše racionalno i da izbegavaju neracionalnu potrošnju vode. Neracionalnu potrošnju vode, odnosno zalivanje travnjaka i bašti, polivanje trotoara i drugih betonskih površina, punjenje bazena i češće pranje motornih vozila treba izbegavati naročito u „špicevima“ kada je potrošnja vode najveća, odnosno rano ujutru i u periodu između 18 i 22 časa“ – poručili su iz zrenjaninskog vodovoda.

Iz ovog preduzeća takođe napominju da samo racionalna potrošnja vode, naročito u „špicevima“ potrošnje, omogućuje stabilan pritisak vode u mreži.

„ Samim tim stvara se mogućnost da svi korisnici, kako u objektima individualnog, tako i kolektivnog stanovanja, u svakom trenutku imaju u dovoljnim količinama vode i stabilnog pritiska. Isto tako sprečava se pojava naglih promena pritisaka vode u mreži koje dovode do havarija na istoj, a samim tim i do mogućih prekida vodosnabdevanja dok se havarije ne saniraju“ – dodaje se u saopštenju.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.