13. jul  2023. 08.10  →  19.07 | Izvor: Tanjug

Vondroušova i Žaber u finalu Vimbldona

LONDON -

Češka teniserka Marketa Vondroušova plasirala se u finale Vimbldona, pošto je danas u polufinalu pobedila Ukrajinku Elinu Svitolinu 6:3, 6:3.

Meč je trajao 74 minuta. Svitolina je 76. teniserka sveta, dok je Vondroušova 42. na WTA listi. Ovo je bio šesti međusobni duel dve teniserke, a treći trijumf Čehinje, koja će po prvi put u karijeri igrati u finalu Vimbldona.

vondrousova

Vondroušova će po drugi put u karijeri igrati u finalu jednog grend slem turnira. Ona je 2019. godine poražena u finalu Rolan Garosa od Ešli Barti 6:1, 6:3.

Ons Žaber nakon preokreta obezbedila finale Vimbldona

Tunišanka Ons Žaber plasirala se u finale Vimbldona, pošto je danas u polufinalu savladala Beloruskinju Arinu Sabalenku sa 2:1 u setovima - 6:7 (5:7), 6:4, 6:3. Meč je trajao dva sata i 22 minuta.

Tokom prvog seta Žaber i Sabalenka u više navrata nisu iskoristile brejk lopte, tako da je set otišao u tajbrejk. Tokom tajbrejka beloruska teniserak je malo bolje servirala i tako uspela da osvoji prvi set.

U drugom setu prvu brejk loptu Sabalenka je iskoristila u petom gemu i povela sa 4:2 posle svog servis gema. Ipak Žabar je uspela da vrati brejk u osmom gemu i da u desetom posle velike borbe iskoristi još jednu brejk loptu za izjednačenje u setovima.

Tokom trećeg seta, tek u šestom gemu Sabalenki je popustio servis, što je Žaber iskoristila i uspela da posle tri brejk šanse oduzme servis protivnici za 4:2.

U osmom gemu Tunišanka je imala još dve brejk i meč lopte ali nije uspela da ih realizuje. Do kraja meča Žaber je sigurno servirala za pobedu.

Finale je na programu u subotu od 15 sati, a nagradni fond Vimbldona iznosi 44,7 miliona funti.

Španac Granoljers i Argentinac Sebaljos u finalu dubla na Vimbldonu

Španski teniser Marsel Granoljers i Argentinac Orasijo Sebaljos plasirali su se danas u finale Vimbldona u dubl konkurenciji.

Granjolers i Sebaljos su u polufinalu pobedili Nemce Kevina Kravica i Tima Pueca 6:4, 6:3. Meč je trajao 69 minuta.

Španac i Argentinac će po drugi put u karijeri igrati u finalu Vimbldona posle 2021. godine. Oni će u finalu igrati sa pobednikom meča Vesli Kolhof (Holandija)/Nil Skupski (Velika Britanija) - Rohan Bopana (Indija)/Metju Ebden (Australija).

Tagovi